Onlar birer koleksiyoner

Güncelleme Tarihi:

Onlar birer koleksiyoner
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2010 17:34

Antika eşya ve pul koleksiyonerliği olur da tişört, toka, oyuncak bebek olmaz mı? Seninle dergisi ünlüler dünyasının çılgın koleksiyonerlerini araştırdı.

Haberin Devamı

Türkan Şoray: Oyuncak bebek tutkunu
Türk sinemasının “Sultan”ı Türkan şoray, neredeyse her gittiği yerden oyuncak bebek topluyor. Çocukken hiç bebeği olmadığını söyleyen yıldız, yıllar sonra kavuştuğu bebeklerine gözü gibi bakıyor, hatta gece yatmadan önce onlarla konuşuyormuş. Ama koleksiyonerliği bununla sınırlı değil. Ayrıca rol aldığı filmlerinde kullandığı kostümleri ve gazetede gördüğü ilginç haberleri de kesip saklıyor.

Çağla Şıkel: Yüzlerce tokası var
Takı ve toka merakıyla bilinen Çağla şikel, genç kızlığından beri saç tokası biriktiriyor. Yüzlerce tokası olan şıkel, onları özenle saklıyor, kimseye vermiyor. Yeni toka gördüğünde de almadan duramıyor.

Kenan Doğulu: Minyatür otomobil topluyor
Otomobil tutkusu Kenan Doğulu’nun ruhuna işlemiş. Alıp kullanmakla kalmıyor, beğendiği otomobillerin minyatürlerini de biriktiriyor. Doğulu’nun koleksiyonuna girecek otomobilin özel tasarım olması ise şart.

Haberin Devamı

Gülben Ergen: Etnik takılar
Kıyafetlerini ilginç takılarla tamamlamayı tercih eden Gülben Ergen, özellikle etnik parçalara bayılıyor. Kayınvalidesinin Güneydoğu’dan aldığı kolye, bileklik gibi takılara hayran kalan şarkıcı, o zamandan beri etnik takılar biriktiriyor.

Ata Demirer: Mesajlı tişört hastası
Ata Demirer’in mesajlarla süslü tişörtlerini bilmeyen yok. Üzerinde ilginç mesajlar yazan yüzlerce tişörtü için Demirer, “Bunlar benim en büyük lüksüm” diyor.

Yalın: Yurtdışında plak arıyor
Romantik şarkıların usta ismi Yalın’ın tutkusu yine işiyle bağlantılı; ilk gençlik yıllarından beri plak biriktiren Yalın, yurtdışı seyahatlerinde sürekli eski plak arıyor.

Teoman: O bir çizgi romancı
Rock müziğin ünlü ismi Teoman’ın çizgi roman tutkunu olduğunu bilmeyen yok. Üniversitede yüksek lisans tez konusu olarak da çizgi romanları seçen sanatçı, bazı kahramanlarla kendini özdeşleştirebilecek kadar fanatik!

Tuğçe Güder: Tesbih koleksiyoncusu
Eskiden peçete ve mendil toplayan Tuğçe Güder, zaman içinde tesbihlere merak salmış. Evinde onlarca tesbihi olan tescilli güzel, tesbihin sabrı çağrıştırdığını söylüyor.

Haberin Devamı

Tolga Karel: Dijital birikim
Elektronik aletlere karşı ayrı bir merakı olan oyuncu Tolga Karel, eski telefon ve kameraları biriktiriyor.

Armağan Çağlayan: Tişörtler eve sığmıyor
Bir diğer tişört tutkunu da Armağan Çağlayan... Alışverişe çıktığında elinin önce tişörtlere gittiğini söyleyen Çağlayan, tişörtleri eve sığmaz olunca alışverişten bir süreliğine vazgeçmiş.

Filiz Akın: Atatürk kitapları arşivi var
Filiz Akın, gerçek bir Atatürk hayranı. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazılan tüm kitapları topluyor. Kitaplığında yüzlerce Atatürk kitabı olan sanatçı, geniş bir arşive sahip. Akın ayrıca gözlük de biriktiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!