Olmadı Ahmet bey...

Güncelleme Tarihi:

Olmadı Ahmet bey...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2003 18:12

“Sevgili Serdar, televizyon kanalları yeni yayın döneminde izlenme oranlarını yükseltmek için dizilerden, yarışmalara ve havadan para kazanma yollarına kadar çeşitli alanlarda ataklara geçti. Acımasız rekabet ortamında, reklam pastasından daha büyük parça koparmak için bu son derece doğal. Amma…” Sezai Bayar yazıyor..

Haberin Devamı

Hiç bir programda insanlar aşağılanmamalı, çaresiz kişilere hakarete varan sözler sarfedilmemeli, gururları kırılmamalı. Bu bir insanlık görevi. Bu bir ahlâk anlayışı. Bu toplumun değer yargılarının gereği...

Gelin görün ki, Kanal D’de Pop Star yarışması seçmelerinde hiç de hoş olmayan tablolara tanık oluyor seyirciler.

Pop Star yarışmasının eleme programlarını ısrarla izledim. Çeşitli illerdeki seçmelerde, juri önüne çıkan ve kendilerini geleceğin pop starı gören kadın ve erkekler amansız bir mücadele verdiler finale kalabilmek için.

Kiminin fiziği uygun değildi, kiminin sesi. Kiminin yaşı geçkindi, kiminin yaşı tutmuyordu. Kimi aynaya bakmadan soluğu juri önünde almıştı, kimi anne-babasının ısrarı ile seçmelere koşmak zorunda kalmıştı. Çoğu, şu anda pop yıldızı olmuş sanatcı abileri ya da ablalarının ses ve mimiklerini taklit ediyorlardı.

Hemen hepsi şansını denemek niyetiyle koşmuştu jüri karşısına.

Acemilikleri vardı, kimi saatlerce yolculuk yaptığı için sesini ayarlamaktan aciz kalmıştı.

Hemen hepsi bayramlıklarını giymiş gibi görünüyorlardı.

Fakir fukara takımından gelenlerın sayısı yüzde 70’lerin üzerinde tahmin edilebilirdi.

Özetle “Öteki Türkiye’nin” insanlarıydı hepsi ve hepsi popüler olup, kasetlerinin yayınlanması ve para kazanabilmek için bu yollara düşmüşlerdi. İşleri gerçekten zordu.

Amma…

Adayları seçen 4 kişilik jurideki kişiler çoğu zaman birbirlerine girmekten geri kalmıyorlardı. Ercan Saatçi ve Ahmet San müziğin içinden gelmiş kişiler. San yapımcı, Saatçi ise yılların müzisyeni, şarkıcısı, yapımcısı, yazarı vb. Diğer iki juri üyesi de zaman zaman karara katılıyorlardı.

Ya Ahmet San?

Önyargılarını anında öne çıkaran ve ilk görüp sevmediği adaya işin başında “Olmadııı. Senden popo yıldızı olmaz” deyip kesitirip atan Ahmet San’ın insanları aşağılayan tutum ve davranışları ne kadar tepki alıyor bilemem ama insan hayretler içinde kalıyor.

Çaresiz insanların şanslarını denemek için, emekleri ile para kazanmak için juri önüne çıkmaları aslında medeni cesaret açısından övülecek bir durum.

Ancak onların heveslerini kırmak, gelişigüzel sorularla adayları güç durumda bırakmak, alay etmek, mim sanatı ile onları yerden yere vurmak kimsenin hakkı olmamalı.

İnsanî yaklaşımıyla yabancısınden özürlüsüne kadar önlerine gelen kimi yarışmacılara insani bir duygu ile yaklaşarak onlara yeni şanslar veren Ercan Saatçi o juride olmasaydı herhalde her elenen Ahmet San’ın bu tutum ve davranışı yüzünden yargıya koşardı.

"Olmadııı” diye katı tutum sergileyerek aday adaylarını küçük gören Ahmet Bey…

Esas sizin orda bulunmanız OLMAMIŞŞŞŞ…

Sevgiler,

Sezai
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!