Ölen kumrular İskenderun'da panik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Ölen kumrular İskenderunda panik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 17:03

Hatay’ın İskenderun Limanı’nda bazıları hayvanlarca parçalanmış ölü bulunan 9 kumru heyecan yarattı. İnceleme sonunda kumruların yedikleri zehirli mısırdan öldükleri anlaşıldı. İlçede, kuş gribine karşı önlem amacıyla canlı tavuk satışları yasaklandı.

İskenderun Liman İşletme Müdürlüğü depo sahasında ölü kumruları gören görevliler, kuş gribi endişesiyle İlçe Tarım Müdürlüğü’ne haber verdi. Olay yerine gelen veteriner hekim Ercan Başar, ekibiyle birlikte özel kıyafetlerle kumruları alıp, labaratuvarda inceledi. İnceleme sonunda kumruların limandaki ithalat ve ihracatlar sırasında böceklere karşı ilaçlanan zehirli mısırdan yedikleri için öldükleri ortaya çıktı. İskenderun ve çevresinde kuş gribi vakasına rastlanmadığını anlatan Ercan Başar, her türlü ihbarı değerlendirdiklerini söyledi.

Öte yandan İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, özellikle pazarlarda canlı tavuk satışlarını önlemek için, bu işi yapanlarla bire bir görüşüyor. Semt pazarlarında canlı tavuk satışlarının yasaklandığı ilçede, bu yasağın uygulanması amacıyla sürekli denetim yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!