Okulludan daha eğitimliyim

Güncelleme Tarihi:

Okulludan daha eğitimliyim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Müzisyen Emre Kaya, "Beni Al" albümüyle albümlü şarkıcılar dünyasına adım attı. Birçok şarkıcıya parçalarını veren Kaya’nın "Alaylıyım ama en okulludan da daha iyi eğitimliyimdir" sözleri yeni bir tartışma başlatacak gibi gözüküyor.

Ankara’da tanınan bir insansınız ama İstanbul’da yenisiniz...

24 yaşındayım. 9 ay oldu İstanbul’a geleli. Önceleri halk müziğine merakım vardı. Sonrasında pop, Latin ve elektronik müzikle ilgilenmeye başladım. Baz akustik işler oldu. Bir süre sonra kendi şarkılarımı yapmaya başladım. Gece kulüplerinde de sıkça sahne aldım.

Ankara’dan İstanbul’a geldiğinizde adaptasyon sorununuz oldu mu?

Yıllardır İstanbul-Ankara arasında gidip gelirim ama İstanbul’a tamamen yerleştiğim zaman bir adaptasyon sorunu yaşadım elbette. İstanbul daha kozmopolit Ankara ise daha sakin. Ama atlattık o adaptasyon sorunlarını.

Parçalarınızı daha önce kimler seslendirdi?

Ozan Orhon’un albümünde dört, Ukte Seçil’in albümünde üç parçam var. Popstar’la ünlenen Selçuk Yapar’ın albümünün müzik direktörüyüm ve o albümde 8-9 şarkım var. Zeynep Dizdar’ın bir ay sonra piyasaya çıkacak albümünde çıkış parçası bana ait. Kendi albümümün de tüm şarkılarını kendim yapıp, müzik direktörlüğünü üstlendim.

Bu enstrüman bilgisi okuldan mı kaynaklanıyor, yoksa alaylı mısınız?

Alaylıyım ama en okulludan da daha iyi eğitimliyimdir enstrüman anlamında!

Albüme ne kadar zamandan beri hazırlanıyorsunuz?

Bir aydır piyasada albüm ama bunun için bir senedir yoğun çaba sarf ediyoruz. Zamanımızı sekiz ay boyunca aranjeler aldı. Baktık çok bekliyoruz, menajerimle kendi şirketimizi kurduk Erkin Records adıyla ve yapmak istediğimiz albümü oluşturduk.

Albüm satılmıyor diye herkesin ağladığı bir dönemde albüm yapıyorsunuz...

Herkesin bir vizyonu olmak zorunda. Nasıl pastacıysan pastanen olmalıysa, şarkıcı ve müzisyensen bir albümün olmalı. Olaya sadece maddi açıdan bakmamak lazım. Ben o laflara da inanmıyorum. İyi olan iş mutlaka kendini gösterir ve satar. Satmıyor doğru. Neden satmıyor? Dandirik dandirik aranjeler yaptırıyorlar.

Yeni trend elektronik müziği pop müzik altyapısı olarak kullanmak mı?

Tüm dünya artık elektronik müzik dinliyor ama Türkiye bu konuda hálá tam anlamıyla harekete geçmiş değil. Bunun en güzel örneğini Hande Yener ve Kenan Doğulu yapıyor albümlerinde. Kenan’ınki biraz daha elektronik akustik ama Hande Yener’inki tamamen elektronik. Benim albümüm de biraz daha elektronik piyasa albümü ya da genel tabiriyle "eller havaya" albümü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!