Oğlum beni büyütüyor

Güncelleme Tarihi:

Oğlum beni büyütüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 03:00

Rüzgar bana bir hayat mottosu verdi. Bu yüzden çok mutlu bir anneyim.

Haberin Devamı

Eskiden daha çabuk sinirlenirdim, şimdiyse herkesin bir annenin evladı olduğunun bilincindeyim. Aslında sadece ben Rüzgar’ı büyütmüyorum, o da beni büyütüyor...” Bu sözler oyuncu Esra Ronabar’a ait... Peki eşi Barış Falay başta olmak üzere en yakınları onun anneliğini hakkında neler söylüyor? Parents dergisi, kayıt cihazını aile üyelerine uzattı. İşte yanıtlar...

Barış Falay (Eşi): Rüzgar çok şanslı bir çocuk 
Esra en başta mükemmel bir insan, çok iyi bir eş ve çok iyi bir anne. Bunları bir eş duygusallığıyla söylemiyorum. Hem bir annede olması gereken yüksek bilince sahip hem de annelik duygusuyla bu bilinci sentezleyebilecek beyne... Bu anlamda Rüzgar’ın çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Mesela Esra, Rüzgar’ı doğduğu günden beri teknolojiden uzak tuttu. Televizyonda sadece çizgi film izliyor, onun dışında hiçbir bağlantısı yok. Bunun Rüzgar’ın sosyal gelişimine çok büyük katkıları oldu. Ayrıca oğlumuzun doğayla iç içe olmasına çok önem veriyor.

Meral Ronabar (Annesi): Onun üzerine titriyor
Çok mükemmel bir anne, oğlunun üzerine titrer. Mesela Rüzgar’ın her öğünü organik besinlerle hazırlanır ve taze taze pişirilir. Çok yoğun bir iş hayatı olmasına rağmen oğlunu hiçbir zaman ihmal etmez. Bunun yanı sıra çok hisli bir annedir, Rüzgar’a bir şey olsa anında hisseder.
Tuğcan Ronabar (Babası): Esra kadar mükemmelini görmedim
Bugüne kadar çok anne gördüm ama Esra gibi mükemmel bir anne görmedim. Her konuda çok özenlidir. En çok da sağlıklı gelişim açısından büyük önem taşıyan uyku saatlerine önem verir.

Haberin Devamı

Eda Ronabar (Kardeşi): Onun önceliği işi değil oğlu
Sorumluluk sahibi ve çok ilgili bir anne. Öyle ki Rüzgar’ı tamamen mesleğinin önüne aldı. Aynı tercihi ben yapabilir miyim diye düşünüyorum açıkçası. Rüzgar’ı eğitirken kendini onun yerine koyup, empati yaparak hareket eder. Ve oyun kurmak üzerine inanılmaz bir karakteri vardır. Bu anlamda Rüzgar çok şanslı bir çocuk.

Ela Ronabar (Kardeşi): Bütün çocuklarla arası iyidir
Çok bilinçli bir anne oldu. Rüzgar doğduğundan beri onunla sanki bir yetişkinmiş gibi konuşur. Bebektir, anlamaz gibi bir düşünce hiç hakim olmadı bizde. Onun özgür bir birey olması için elinden geleni yapıyor. Sadece Rüzgar’la değil bütün çocuklarla arası çok iyi üstelik, onlara karşı her zaman sevgi dolu ve güler yüzlüdür.

Biriz Falay Göksu (Görümcesi): Anneliğin hakkını veriyor
Anneliğin hakkını fazlasıyla veriyor bence. İşinden arta kalan tüm zamanını Rüzgar’a adamış durumda. Benim en çok dikkatimi çeken yönlerinden biri de Rüzgar’a hayvan sevgisi aşılaması. Bunun yanı sıra Rüzgar’ın hayal dünyasını geliştirmek için elinden geleni yapıyor.

Şafak Karaali (Oyuncu-Rüzgar’ın manevi amcası): Sete de getirdi, tiyatroya da
Araştırmacı, sezgileri kuvvetli ve bilime çok inanan bir anne. Rüzgar’ı sete getirdiler, tiyatro sahnesine de... Barış da, Esra da mesleklerini Rüzgar’a çok güzel bir şekilde anlatıyor, açıklıyorlar. Böylelikle Rüzgar’ın erken yaşta bilinçlenmesini sağlıyorlar.

Esra Bezen Bilgin (Oyuncu arkadaşı): En sevdiğim özelliği pratikliği
Esra hem çok iyi bir oyuncu hem de çok iyi bir anne. Onun en sevdiğim annelik özelliklerinden biri, çok pratik olması. Hiç panik yapmayan, her şeyin çözüm yolunu arayan, pozitif bir anne.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!