Ocakbaşı keyfinin en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Ocakbaşı keyfinin en iyi 10 adresi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2010 12:58

Ocakbaşındaz yemek, bir lezzet ritüelidir.Ustanın kömür ateşinin başında çalışmasını izlerken, burnunuza önce közlenmiş biber ve domateslerin kokusu gelir.Sonra şişler, kaburgalar, Adana ve Urfa kebaplar, tavuk kanatlar atılır ocağa.

Haberin Devamı

Öyle acele acele yiyip kalkmayacaksınız, ustayla ya da eş dostla sohbet ederek tadını çıkaracaksınız... Bu haftanın konusu, Türkiye’nin en iyi ocakbaşı restoranları. Konu et ve kebap olunca, listeye Adana, Antep gibi illerimiz ağırlığını koydu. Üstelik bu kez iki ikincimiz var; Antep’ten Halil Usta ile Adana’dan Onur Kebap, eşit oy aldılar. İşte en iyi 10 listemiz.

LİSTE
1- Köşebaşı / İSTANBUL
2- Halil Usta / G.ANTEP
2- Onur Kebap / ADANA
3- Seyhan / ADANA
4- Adana Sofrası / ANKARA
5- Kebapçı Salah / ANTAKYA
6- Menekşe Kardeşler / ADANA
7- Sosyetik Kebapchi / İZMİR
8- Çırağan / ANKARA
9- Zübeyir / İSTANBUL
10- Peymane / İSTANBUL

KÖŞEBAŞI

Yurtdışında şubesi var

Levent’te 1995’ten beri hizmet veren Köşebaşı, kullandığı etleri Trakya’dan getirtiyor, özel soslarla servise sunuyor. Kebap fiyatları 17.50 ile 20 lira arasında. Müşterilerine özellikle soğanlı kebabı tatmalarını tavsiye ediyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Yunanistan, Bahreyn, Brezilya ve Dubai’de toplam 16 şubesi var. Levent’teki restoranda ocakbaşına oturmak isterseniz, kapasitesi 12 kişi. Bir duble rakıyı 10 liraya içebilirsiniz. 12.00-23.30 arasında açık olan mekanda rezervasyon şart. Tel:(212) 270 24 33. www.kosebasi.com

HALİL USTA

Haberin Devamı

Geleneksel adres

Gaziantepli Halil Kör (61), mesleğe 8 yaşında başlamış. Karşıyaka Mahallesi’nde, 1972’de açtığı Halil Usta Lokantası; tahta sandalyeleri, metal tabakları ile gelenekselliği günümüze taşıyan nadir işletmelerden. Günlük etler anında terbiyelenerek müşteriye sunuluyor. Tüm kebapları koyun etinden yapıyor. Kıyma ile yapılan kebap çeşitleri arasında simit kebabı, şişte sebzeli köfte ve şişte acılı köfte var. Nar pekmeziyle yapılan salatası da çok meşhur. Bir porsiyon kebap 9 lira, salata müessesenin ikramı. oluyor.

ONUR KEBAP

Ustası 39 yıllık

Adana’nın 20 yıllık lezzet durağı. Genelde grupların ağırlandığı 15 kişilik ocakbaşında, 39 yıllık kebap ustası Şevket Azboy var. Ezme salata, soğan salata, çöp şişle başlayan mükellef kebap ziyafeti piliç, külbastı, tavuk kanat, Adana kebap, patlıcanlı kebap ve yoğurtlu kebapla sonlanıyor. Rakının dublesi 8 lira. Kebap fiyatları ise 10-15 lira arasında. Tel:(322) 454 66 30 - 458 21 60 - 453 95 05.

SEYHAN

Haberin Devamı

5 yıldızlı kebapçı

Adana’nın ilk 5 yıldızlı oteli Seyhan’ın içinde. Kullanılan etler Saray Çiftliği’nde yetiştirilen erkek koyunlardan elde ediliyor. Kesildikten sonra bir süre dinlendirilen etler, el kıyması Adana kebap, pirzola, çöp şiş, kaburga, şeklinde pişiriliyor. Tavuk kanat, kemiksiz tavuk çeşitleri de bulabilirsiniz. Közlenmiş domates ve biberler lavaş ekmeğiyle servis edilen kebapların yanında Gavurdağı salata, ezme salata, soğan salata, mevsim salata, turp, tere ve maydanoz sunuluyor. Kebaplara şalgam suyu eşlik ediyor. Alkollü içki servisi var. 20 kişilik ocakbaşı ve 290 kişilik salonu ile kapılarını 18.00’den itibaren açıyor. Kebaplar 10-15 lira arasında. Tel: (322) 457 58 10

Haberin Devamı

MENEKŞE KARDEŞLER

Yağlanmış lavaş üzerinde

Seyhan Baraj Gölü kıyısında, Menderes Bulvarı girişinde. Kebaplarda erkek koyun eti kullanılıyor. Eti el kıyması şeklinde kıyıp, tuz ve toz biberle yoğuruyorlar. Yazın toz biber yerine ince doğranmış Karaisalı biberi kullanılıyor. Yağlanmış lavaş ekmeğin üzerine çekilen yayvan kebabın yanına, taze kıyılmış sumaklı ve biberli soğan, közde pişmiş domates ve yeşil biber konuyor. Ezme salata, soğan salata, mevsim salata da sunuluyor. Ocakbaşı 30 kişilik. Çöp şiş, ciğer şiş, tavuk çöp şiş, nostalji kebap, kanat, koç yumurtası, böbrek, yürek, kaburga, pirzola tadılması gereken diğer lezzetler. Fiyatlar 10-15 lira arasında. Alkollü içki servisi var. Hafta sonları 08.00 ’den itibaren açık. Tel:(322) 234 35 50 (6 Hat)

ADANA SOFRASI

Haberin Devamı

Etler Diyarbakır’dan

26 yıldır hizmet veren Adana Sofrası’nda Diyarbakır’dan getirilen etler, özel sos ve salçalarla servis ediliyor. Vejetaryen müşteriler için özel pide yapılıyor. Kebapları kadar mezeleri de ünlü. Çöp şiş ve kuzu şiş 13 lira, patlıcan kebabı 15 lira. Kebap dışında pide, çiğ köfte, turşu ve tatlı bulabilirsiniz. Ocakbaşı 45 kişi kapasiteli. Rakının dublesi 8 lira. Rezervasyon şart. 12.00-24.00 saatleri arasında açık. Tel:(312)442 29 00.

KEBAPÇI SALAH

İçinde baharat yok

Antakya’da 21 yıldır hizmet veren Salah Usta için kebapçılık baba mesleği. Kebap sadece maydanoz ve taze kırmızı biber ilave edilip, elde kıyılan kuzu etiyle yapılıyor. Çünkü Salah Usta, baharat, limon ve yoğurt gibi katkı gıdaların etin tadını bozduğunu düşünüyor. Etler günlük seçiliyor.

Haberin Devamı

SOSYETİK KEBAPCHİ

Fasıl keyfi de var

İzmir Alsancak Limanı’nın karşısında. Bir buçuk senedir ocakbaşında fasıl keyfi sunuyor. Çarşamba, cuma, cumartesi akşamları, Esin ve Fasıl Sezenda Grubu sahne alıyor. Mekanın kapasitesi 150 kişi. Tüm kebap çeşitleri var. Tel: (232) 464 81 70.

ÇIRAĞAN

Ankara’daki Yozgatlı

1999 yılından beri hizmet veren Çırağan Ocakbaşı, etleri Yozgat’tan getiriyor. Ustabaşı tarafından pişirilen etler değişik soslarla servise sunuluyor. Kebap fiyatları 15 ile 19 lira arasında. Yanı sıra çiğ köfte, salata, meze ve tatlı da yemeniz mümkün. Rakının dublesi 8 lira. Rezervasyon şart. Servis 11.00’de başlıyor, 23.00’de son buluyor. Tel:(312) 284 11 11.

ZÜBEYİR

Meşhurların adresi

2006’da 5 kardeş tarafından Beyoğlu’nda açıldı. Dört katlı mekanda iki ocakbaşı var, giriştekinde Zübeyir Usta duruyor. Etler Trakya’dan geliyor, özel soslarla terbiye ediliyor. Müşterileri arasında gazeteci yazarlar, oyuncular, müzisyenler ağırlıkta. Tavuk kebap 14, çöp şiş 20 lira. Çiğ köfte ve Van cacığı ile mezelerin tadına da mutlaka bakılmalı. Rakının dublesi 10 lira. 12.00-24.00 saatleri arası açık, özellikle haftasonları rezervasyon şart. Tel: (212) 293 39 51.

PEYMANE

Rezervasyon şart

Asmalımescit’teki Peymane Ocakbaşı, 6 yıldır faaliyet gösteriyor. Etler Kemerburgaz’dan geliyor. Özel soslarla terbiye ediliyor. Kebaplar 17, çöp şiş 18, tavuk kanat 15 lira. Peymane Kebap’ın tadına bakmanız özellikle tavsiye edilir. Yanında meze, içli köfte, peynir ezmesi yiyebilirsiniz. Rakının dublesi 7.5 lira. Ocakbaşı 10 kişilik. Rezervasyon şart. 12.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Tel:(212) 293 31 36.
 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!