O sesi kaliteli dinleyin

Güncelleme Tarihi:

O sesi kaliteli dinleyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2013 00:00

Tüm dünyada ‘en iyi seslerden biri’ olarak anılıyor İtalyan tenor Andrea Bocelli. Her ne kadar şahsen geliyor olmasa da, mart ayında Cinemaximum sinemalarında, Portofino’da sadece özel davetlilere verdiği konser gösterilecek. Kesinlikle kaçmaz!

Haberin Devamı

Pop müziği çocuklarım sayesinde dinleyebiliyorum


İçinizde aşkı hissettiğiniz zamanlarda neler dinlersiniz?
- Türü ne olursa olsun müzik dinlemeyi her zaman severim. Ama hangi ruhsal halde olursam olayım opera vazgeçilmezimdir. Eğer CD’lerin önünde ‘Ne dinlesem’ diye bakınırsam, seçimim hep opera oluyor.

Bazı eleştirmenler Sarah Brightman gibi isimlerle düet yapmanızı çok eleştirdi. Bunlar sizi rahatsız etti mi?
- Bu dünyada hiç eleştirilmeyen sanatçı var mı ki... Tabii ki eleştirecekler. Burada önemli olan yapıcı eleştirileri ayırt edip onlardan kendinize ders çıkarmanız ve kendinizi geliştirmeniz. Yoksa diğerlerinin çok da önemi yok.

Celine Dion’dan Muppets’a kadar pek çok isimle düet yaptınız. Hâlâ birlikte şarkı söyleyemediğiniz kimse kaldı mı?
- Biriyle düet yapmak, müzik yoluyla iyi vakit geçirmek için toplanmış dinleyicilere karşı birlikte aynı mutluluğu ve sorumluluğu hissetmek bana göre... Özellikle aklımda kalan biri yok ama her kim olursa olsun önemli olan, en iyi senkronizasyonu yakalamak.

Haberin Devamı

Günümüzün çok sevilen ‘pop müzik’i hakkında ne düşünüyorsunuz?
- İtiraf etmem gerekirse, pop müzik dinlemek için çok az vaktim oluyor. Kendimi geliştirmek için sürekli çalışmam gerekiyor. Bu yüzden de popüler olanı izlemekte zorlanıyorum. Müziğin hiçbir türüne önyargım yok. Bir yanlış anlaşılma olmasın. Örneğin çocuklarım en sevdikleri şarkıları çaldığında can kulağıyla dinliyorum ama sadece ilk kez dinlemiş oluyorum.

Nişanlısıyla düet de var

Ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, dört yıl aradan sonra çıkardığı, ülkemizde de geçen ay satışa sunulan ‘Passione’ albümünden şarkıları ilk kez Portofino’da özel davetli bir grubu söylemişti. ‘Besame Mucho’, ‘My Way’, ‘Love Me Tender’ gibi romantik aşk şarkılarını seslendirdiği bu konserde geceye katılan davetliler adeta büyülenmişti.
Bu romantik geceye ev sahipliği yapan 16 Grammy ödüllü David Foster, aynı zamanda prodüktörlüğü de üstlendi. Öncesinde sanatçının İtalya’daki evinde kendisiyle yaptığı özel bir röportajın da dahil olduğu konser filmi, kristal netlikteki dijital görüntü kalitesi ve 5.1 dijital surround ses teknolojisiyle ülkemizde mart ayında Cinemaximum sinemalarında gösterilecek.
Ünlü sanatçının 40 kişilik bir orkestra eşliğinde sahneyi paylaştığı olağanüstü yetenekli müzisyenler arasında keman virtüozu Caroline Campbell, vokalist Helene Fischer, trompetçi Chris Botti var. Ayrıca Bocelli’ye nişanlısı Veronica Berti de ‘Something Stupid’ şarkısının düetinde eşlik ediyor.

Haberin Devamı

12 yaşında kör oldu

? İtalyan tenor, söz yazarı ve besteci Andrea Bocelli, 22 Eylül 1958’de Toskana’da doğdu.
? Uluslararası şöhretine büyük katkı sağlayan ‘Con te Partiro’ isimli parçayla Avrupa’da birçok ülkede altı aya yakın süre müzik listelerinin başında yer aldı.
? Doğumundan itibaren görme sorunu yaşayan Bocelli, 12 yaşında futbol oynarken geçirdiği bir kazayla tamamen kör oldu.
? 1994’te Sanremo Müzik Festivali’ndeki ‘Newcomers’ bölümünde aldığı başarıdan sonra 14 solo albüm çıkardı.
? 1999’da Grammy Ödülleri’nde ‘En İyi Yeni Sanatçı Ödülü’nü aldı. Böylece ödül, 1961’de Leontyne Price’tan sonra ilk kez bir klasik müzik sanatçısına verilmiş oldu.

Haberin Devamı

22 milyon kez izlendi

? Andrea Bocelli, tüm zamanların en çok albüm satan solo sanatçısı. Dünya çapında 80 milyonun üzerinde albüm satışı gerçekleşti.
? ‘Time to Say Goodbye’ şarkısının YouTube’da 22 milyondan fazla kez izlendi.
? Amerika müzik listelerinde aynı anda dört albümüyle en üst sırada yer alan tek sanatçı.
? ‘Sacred Arias’ albümü, 5 milyonun üzerinde satışla, tüm zamanların en çok satan solo klasik müzik albümü oldu.
? 1997’de çıkardığı ‘Romanza’ adlı pop albümse 20 milyon kopya satılarak İtalya’nın en çok satan sanatçısı oldu.

19 şarkı birden

Andrea Bocelli’nin ‘Portofino’da Aşk’ adlı konseri 87 dakika sürüyor. Sonunda 10 dakikalık özel röportaj da var.
Yönetmen: David Horn
Müzik Yapımcısı: David Foster
Repertuvar: Cinema Paradiso (featuring Chris Botti) / Senza Fine / Enema e Core (featuring Caroline Campbell) / Quizas Quizas Quizas / A Mano A Mano / Perfidia / Champagne / Corovado (featuring Sandy) / Tristeza / La Vie en Rose / Something Stupid (featuring Veronica Berti /nişanlısı) / Besame Mucho / Love me Tender / September Morn / When I Fall in Love (featuring Helene Fischer, Chris Botti) / Roma Nun Fa la Stupida Stasera / Era Gla Tuto Provisto / Love in Portofino (featuring Caroline Campbell) / My Way

Haberin Devamı

Biletler satışta
Andrea Bocelli’nin ‘Portofino’da Aşk’ konserinin gösterimi pek çok Cinemaximum salonunda 19-21-26-28 Mart’ta yapılacak. Biletler;
www.mybilet.com’da.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!