Norveç Ikea’ya alışverişe giden yatıya da kalabilecek

Güncelleme Tarihi:

Norveç Ikea’ya alışverişe giden yatıya da kalabilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 00:00

Yaratıcılığı kullanışlılık ile birleştirerek makul fiyatlara şık mobilyalar sunan İsveçli Ikea, alışverişe doyamayan müşterilerine otel hizmeti de vermeye başlıyor.

Norveç’in başkenti Oslo’daki mağazasında müşterilerini ağırlamaya hazırlanan Ikea, her akşam 30 müşterisine yataklarını açacak. Mini motelde, yatakhane olarak düzenlenen çok yataklı odanın yanı sıra bir adet balayı odası, bir adet de kral dairesi bulunuyor. Ay sonunda bir haftalığına deneme amaçlı hizmet verecek olan Ikea Moteli’nin balayı odasının Ikea tasarımcılarının elinden çıkma avize ve yuvarlak yatak ile süsleneceği, kral dairesinin ise odaya yemek servisi özelliğinin olacağı öğrenildi. Menü de anavatanının dışındaki ülkelerde Ikea ile özdeşleşen İsveç köftesi, Norveç somonu ve ahududulu krema bulunacak.

DEPODA GEZEBİLECEKLER: Misafirler gece boyunca Ikea deposunda istedikleri gibi dolaşma şansına sahip olacak. Norveç’teki Ikea mağazalarının hem yerli hem de yabancı turistler için bir çekim merkezi haline geldiğinin anlaşılmasıyla karar verilen motel hizmeti, Ikea için bir ilk teşkil ediyor. İskandinavyalı mobilyacının şaşırtıcı fikrini açıklayan Ikea sözcüsü Fredo Ullebust Ikea’nın turistik değerini "Yaz tatillerinde Ikea’ya yaklaşık 900 bin ziyaretçi geliyor; bu, Holmenskollen Ski Jump gibi Norveç’in en büyük turistik merkezlerinden bile daha fazla kişi demek oluyor" şeklinde özetliyor.

EŞYALARI ALABİLECEKLER: Müstakbel Ikea yatılıları "Neden Ikea’da kalmak istiyorsunuz?" sorusuna verilecek cevaplara göre seçilecek. Yattıkları çarşafları, Ikea tarafından verilen bornoz ve terlikleri hatıra olarak saklayacak misafirler sabah 10’dan önce uyanmış olmaları için uyarılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!