Nilüfer’den akustik konser

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer’den akustik konser
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 01:29

Uzun bir aradan sonra BKM’nin samimi sahne atmosferinde dinleyiciyle buluşacak Nilüfer, şarkılarını en yalın haliyle seslendireceği akustik bir konser verecek.

Haberin Devamı

10 Mart Pazartesi akşamı saat 21.00’de başlayacak konserde Nilüfer, dillerden düşmeyen şarkılarının yanı sıra Türk sanat müziğinden de eserler seslendirecek. Ayrıca Nilüfer, Türk rock müziğinin sevilen isimleriyle oluşturduğu ‘12 Düet’ ve ‘13 Düet’ adlı albümleri buluşturan özel koleksiyon albümü ‘12+13 Düet’ ile sevenleriyle buluşmak için gün sayıyor. Akustik konserin biletleri Biletix ve BKM Gişesi’nde.

Turgut Uyar’ın ‘Divan’ı sahnede

İkinci Yeni şiirinin önde gelen şairlerinden Turgut Uyar’ın 1970 yılında yayımladığı ‘Divan’ onun en çok tartışılan kitabı. Şairinin “Divan’da asla geleneğe dönmek gibi bir niyetim yoktu. Söyleyeceğim şeyleri başka bir biçimde söyleyemezdim” dediği... Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı ‘Acım Sessiz Bir Güneş Batmasıdır’ etkinliği, şiir ile müziğin iç içe geçtiği bir dinleti olarak Turgut Uyar’ın Divan’ını İş Sanat sahnesine taşıyacak. Dinleti, Divan’ın tamamını içeriyor ve şiirler kitaptaki sırayla seslendiriliyor. Dinleti, şairin şiirlerini okumak için bir grup insanın buluştuğu ev atmosferini imleyen sahne tasarımı ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün katılımıyla sergilenecek. Dinletide Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek rol alacak. 10 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de başlayacak etkinliğin biletleri Biletix ve İş Sanat ana gişesinde.

Haberin Devamı

Reha Erdem’den yeni film

Yönetmen Reha Erdem’in son filmi ‘Şarkı Söyleyen Kadınlar’ Başka Sinema salonlarında seyirciyle buluşmaya başladı. Film, yaşamları farklı engellerle sıkıştırılmış bir grup kadının, inanç, cesaret ve enerji ile hayatın farklı boyutlarına yaptıkları heyecan verici insani serüvenlerine eşlik ediyor. Trajedilerini, isyan ve hayat şarkılarıyla dönüştüren bu kadınlar, bir türlü çıkamadığı çocukluğuyla erkekliğinde boğulan Adem’i elinden tutmalarıyla, insan olmanın eşsizliğini tattırıyorlar. Binnur Kaya, Philip Arditti ve Kevork Malikyan’ın başrolleri paylaştığı film Başka Sinema salonlarında izlenebilir. Salon ve seans bilgileri için: www.baskasinema.com

Haberin Devamı

Tangonun tüm renkleri

Bu yıl altıncısı düzenlenecek tanGO TO İstanbul Festivali kapsamında, klasik müzikle tangoyu harmanlayan, müzik otoriteleri tarafından dünyanın ‘yaşayan en iyi tango orkestrası’ kabul edilen Color Tango de Maestro Roberto Alvarez, İstanbul’a geliyor. Dünya şampiyonu Arjantinli dansçılar eşliğinde sahnelenecek ‘Color Tango Show’, 10 Mart Pazartesi günü Tim Show Center’da gerçekleşecek. Saat 21.00’de başlayacak gösterinin biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

Antik Antakya’nın keşfedilme öyküsü

Antakya’daki ilk arkeolojik kazı çalışmalarına ait fotoğraflar, Beyoğlu’ndaki Beyoğlu Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (AnaMed) açılan ‘Asi’deki Antakya, Mozaikler Şehrinde İlk Araştırmalar’ sergisinde tarih ve sanat meraklılarının ilgisine sunuluyor. Antakya tarihine ışık tutan bulguların keşfedilme sürecini anlatan fotoğraflar, Helenistik Doğu’nun önemli siyasal ve kültürel merkezlerinden ve Roma İmparatorluğu’nun büyük metropollerinden biri olan Antakya’nın en parlak dönemine ait bulguların ortaya çıkarılma öyküsünü anlatıyor. Geçen cuma günü açılan sergi 20 Nisan tarihine dek izlenebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!