Nikahımı bile at üstünde kıydım

Güncelleme Tarihi:

Nikahımı bile at üstünde kıydım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 00:00

Geçen pazar Erzurum’da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçına gidenler, bir kadın polisi at üzerinde görünce şaşırdı. O, Türkiye’nin nadide kadın atlı polislerinden. İşte bir ay önce Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Zekiye Ararat.

Haberin Devamı

Balıkesir Polis Yüksek Okulu mezunuyum. Sekiz yıllık polisim. Mesleğe girdiğimin üçüncü yılıydı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevliydim. “Atlı birlik kurulacak” dendi. Atları severdim ama hiç binmemiştim. Baktım, kadın polisler arasında tek gönüllü benim. Ata ilk kez temel eğitimde bindim. Dört aylık temel eğitimin ardından Hollanda Atlı Birliği ile ortak eğitime katıldım ve 15 atlı polisten birisi olarak göreve başladım. Motorlu araçların giremeyeği park ve bahçelerde, sahilde devriye geziyorduk. Turistler kendi ülkelerinden alışkın. Bizimkiler de zamanla alıştı. Bir süre sonra bizim olduğumuz yerde daha güvenli olduklarını söyler oldular.

BAĞIMLILIĞA DÖNÜŞTÜ

Başlangıçta bir hevesti ama sonra aşka dönüştü. Bağımlılık da diyebilirsiniz. Altınızdaki canlının da hisleri var, garip bir duygu. Eşim Gültekin Ararat da atlı polis. Antalya Çevik Kuvvet’te tanıştık. Ortak sevgimiz at olunca amirlerimizin de izniyle atın üstünde evlendik. Nikah memuru ve şahitler herkes atın üzerindeydi. Tek eksik gelinlikti. Ata gelinlikle binemeyince, nikah elbiseyle kıyıldı. Dört yıldır evliyiz. İlk zamanlar, görev saati dışında bile atlarımızla ilgilenirdik. Şimdi bir kızımız (Zeynep) var. Sorumluluklarımız değişti ama sevgimiz değişmedi. 
Erzurum’a geleli bir ay oldu. Derbi maçı ilk büyük görevimdi. Erzurumlular erkek atlı polislere zaten alışkın ama beni görünce bir şey söylemediler ama şaşkınlıkları yüzlerinden okunuyordu. Atatürk Üniversitesi’nin büyük bir kampüsü var. Şimdilik kampüste devriye geziyoruz.

Haberin Devamı

CİRİT OYNAYABİLİRİM

Attan düşmedim diyen yalan söyler. Önemli olan düştükten sonra tekrar o ata binmek. Bir kez hastanelik oldum. Şanssızlığım, gazetecilerin de orada olmasıydı. Boyun ağrısıyla atlattım. Ciddi bir hasar almadıysanız o ata tekrar binersiniz, düşüşünüz aklınıza
bile gelmez.
Eşim de ben de milli antrenörüz. Antalya’da bölge hakemliği de yapıyordum. Emniyet adına engel atlama yarışlarına da katıldık. Ödülüm yok ama eşimin birincilik ve ikinciliği var. Erzurum’da cirit sporu var. Bu sporu yapan kadın var mı bilmiyorum ama bakarsınız
belki bir gün katılırım. Mesleğimi severek yapıyorum ama atla
olunca bir başka.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!