Neşet Ertaş, Ses Konserleri' nde

Güncelleme Tarihi:

Neşet Ertaş, Ses Konserleri nde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2004 11:06

Tarihi Ses Tiyatrosu' nda, İstanbul Grup tarafından düzenlenen Beyoğlu Ses Konserleri, şimdi de yaşayan bir efsaneyi, bir bozlak ustasını konuk ediyor... Türk halk müziğinin "yaşayan efsanesi" Neşet Ertaş 19 Nisan'da Ses - 1885 Ortaoyuncular'da müzikseverlerle buluşuyor. Konser, saat 20;30'da başlayacak. Konserin bilet fiyatları, 20, 25 ve 30 milyon TL. olarak belirlendi.

Haberin Devamı

1938 yılında Kırtıllar Köyü’nde dogan  Neşet Ertaş , Orta Anadolu Abdal Müziği geleneğinin gelmiş geçmiş en büyük ustalarından olan Muharrem Ertaş’ın oğludur. Kırşehir, Yozgat ve Keskin’in çeşitli köylerinde geçen çocukluk ve ilk gençlik yıllarının ardından, 15 yaşında çıktığı gurbet hayatını hala devam ettirmektedir.

Neşet Ertaş, babası Muharrem Ertaş ile adeta Anadolu’daki en olgun seviyesine erişen bu Türkmen/Abdal müzik birikiminin yeni bir yorumcusudur. Yoğun yöresel özellikleri ve baskın mahallilik unsurları ile donanmış bu müziği yöresinin dışına çıkarmış, ülke genelinde ve yurt dışında da  bilinmesini tanınmasını sağlamıştır.

Olağanüstü denilebilecek yeteneği, geleneğe hakimiyeti, gelenekten kopmadan yeniye bağlılığı, yeni zamanların modern zevk ve eğilimlerini gözeten diri ve uyanık tecessüsü ile Neşet Ertaş, hep gündemde kalmış bir sanatçıdır. O, ismi bağlama ile özdeşmiş ve adeta bu dünyaya  türkü söylemek için gelmiş gerçek bir türkü ustası…Türküyü bağlamaya, bağlamayı türküye bu kadar yakınlaştıran ve yaklaştıran , adeta birbirlerinin içinde – kendisi ile birlikte – eritip yok eden  ikinci bir sanatçı bulmak  zordur.

Haberin Devamı

Tel: 212 251 18 65 - 66
Biletler: Biletix  216- 556 98 00  
Tiyatro Gişesinde  212- 251 18 65 / 66
www.seskonserleri.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!