Nereye Gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye Gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2011 00:00

Haberin Devamı

Küçükkuyu’da doğayla iç içe keçe atölyesi

Buğday Derneği’nin, Küçükkuyu Çamtepe’de kurduğu Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde, 15-17 Temmuz’da “Gelenekten Sanata Keçe” başlıklı atölye çalışması düzenleniyor. Eğitmen Fırat Neziroğlu eşliğinde katılımcılar yünün ve keçenin öyküsünü, yünün nasıl kırkıldığını, nasıl yıkandığını, nasıl boyandığını, keçenin kültürünü, kullanım alanlarını, geleneksel tekniklerini ve keçe sanatını öğrenecek. Katılımcıların Küçükkuyu’ya kendi imkanları ile gelmesi gerekiyor. Truva, Kamil Koç, Ulusoy, Varan ve Metro Turizm’in İstanbul, Ankara ve İzmir’den otobüs seferleri mevcut. Bunun yanı sıra Borajet Havayolları’nın (www.borajet.com.tr) Sabiha Gökçen’den ve Ankara’dan Edremit/Burhaniye Havalimanı’na direkt uçuşları bulunuyor. Edremit- Küçükkuyu arası karayoluyla yaklaşık yarım saat. 405 TL olan katılım ücretine üç gece konaklama, tüm kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, eğitim programı, servisler dahil. (www.camtepe.org)

İstanbul’u keşfedin

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5, 9, 10, 16, 23, 24 ve 31 Temmuz’da İstanbul’un çeşitli semtlerini tanıtan kültür turları düzenliyor. Saat 14.00’te başlayacak geziler saat 16.30’da sona erecek. İstanbul meraklıları www.ibb.gov.tr adresinden Turizm Hizmetleri bölümüne girerek kayıt yaptırabilir. Detaylı bilgi için: (0212) 312 63 81 / 86 91

Hem deniz hem SPA tatili

Olira Boutique Hotel & SPA, Bodrum’un Gündoğan beldesinde. 32 odalı, spor salonu, buhar odası, sauna, masaj salonu, havuzu ile 12 ay boyunca açık. A la carte restoranında Türk ve dünya mutfağından seçme lezzetler servis ediliyor. Otel, şehir merkezine 20, havalimanına 50, Türkbükü’ne 3 kilometre mesafede. Standart odada iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 380 TL. (www.olirahotel.com)

Ege lezzetlerinden tadın

Rokabahçe Restaurant, Alaçatı’da bu yaz hizmete girdi. Ege mutfağından derlediği özel yemekleriyle dikkat çekiyor. Mekanda özellikle çok zengin çeşitli otlar ve değişik taze lezzetler servis ediliyor. Mekan tüm yaz sezonu açık, fiyatları genel Alaçatı fiyatlarına göre hesaplı. (Tel: 0232 716 96 59)

Çocuklar için cennet

Haberin Devamı

Otium Eco Club Side, özellikle çocuklu ailelere hitap ediyor. 3350 metrekare alana sahip Çocuk Dünyası’nda pedagoji eğitimi almış yerli ve yabancı personel hizmet veriyor. Bir çocuk restoranı, çocuk filmleri sineması, bebekler için uyku odası, çocukların anneleriyle güneş banyosu yapacakları güneşlenme terası, çocuk havuzu, içinde çeşitli oyun ekipmanlarının bulunduğu yumuşak zeminli çocuk oyun parkı, 0-4 yaş çocuklar için oyun evi, akülü araba pisti, sihirbaz, kukla gösterileri, çocuk animasyonu yapılan tiyatrosu bulunuyor. Tesiste çocuk arabası hizmeti alabiliyorsunuz ve ayrıca bebek küveti, cibinlik gibi ekipmanlardan oluşan bebek paketi hizmeti talep edebiliyorsunuz. Otelin bir başka özelliği dünyadaki enerji kaynaklarını korumak ve çevreye zarar vermemek amaçlı atık yönetimi, güneş enerjisi kullanımı ve geri dönüşümlü malzeme kullanımı gibi özel uygulamalar yapması. Titreyen Gölün kenarında konumlanan denize 5 dakika uzaklıkta olan otelde standart odada tam pansiyon çift kişi konaklamanın fiyatı 470 TL. Fiyata ara öğünler, yerli alkollü içecekler dahil. 0-12 yaş arası birinci çocuktan ücret alınmıyor, ikinci çocuk için ise yüzde 50 indirim yapılıyor. (www.otiumhotels.com)

Haberin Devamı

5 yıldızlı otel konseptindeki ilk yaşlı konukevi

Beykoz-Riva-Polonezköy üçgeninde bulunan Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde açılan Rüya Rezidans, Türkiye’nin ilk huzurevi turizmi sektörünün temsilcisi. Odaların tümü özel banyo ve tuvalet, telefon, TV, buzdolabı, acil çağrı cihazı, yangın alarm sensörleri, yerden ısıtma sistemi, kişiye özel gardropla donatıldı. 24 saat hizmet veren sağlık personeli, diabet hastaları için özel mönüsü bulunuyor. Kafes hayvanları besleme imkanı, bahçe alanlarında hobi amaçlı sebze, meyve, çiçek yetiştirme olanağı var. Doğum günü, evlilik yıldönümlerine özel organizasyonlar düzenleniyor. Fiyatları aylık 2 bin 500 TL’den başlıyor. İsteyenler için haftalık ve günlük konaklama imkanları da mevcut. (www.ruyarezidans.com)

Haberin Devamı

30 yaşından küçüklere yüzde 30 indirim

The Marmara Antalya, temmuz boyunca 30 yaş altındaki tüm misafirlerine tatil konaklamalarında yüzde 30 indirim imkanı sağlıyor. Otelin kendi ekseni etrafında 360 derece dönme özelliğine sahip 24 adet özel tasarımlı odasının yer aldığı Revolving Loft’ta misafirler, 2 ile 22 saat arasında değişen zaman diliminde tüm Antalya’yı falezlerin üzerinden 360 derece izleyebiliyor. Otelin içinde doğal sarkıtların oluştuğu 70 metrelik tünelden geçerek varılan falezler üzerindeki özel plajı, Beydağları manzarasını görüyor. İsteyenler havuz keyfi yaşayıp, jakuzide stres atabiliyor. 2 kişilik odada, yarım pansiyon konaklamanın fiyatı kişi başı 200 TL. (www.themarmaracollection.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!