Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

Bağımsız beş evde konaklama keyfi

Çıralı Köyü, Antalya havalimanına yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta. Kibala Hotel köyün girişinde ve sahile yaklaşık 750 metre mesafede. Otel vadinin genişlediği noktada tepelere ve doğa manzaralarına hakim konumuyla öncelikle göz zevkine hitap ediyor. Konumundan dolayı yazın sıcak günlerinde vadisindeki esinti serinletirken, bütün kış boyunca manzarası huzur veriyor. Hotel 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu birbirinden bağımsız beş evden oluşuyor. Her Kibala evi toplam 30 metrekare alan içinde iki oda, banyo, lavabo ve geniş bir balkona sahip. Çift kişilik yatak ve okuma ışıklandırmalı yatak odası, yatak odasından girilen küvet kabinli duş, üçüncü kişinin de kalmasına olanak sağlayan oturma odası ve girişte balkonu var. Kibala’nın restoranındaki yemeklerde ağırlıklı olarak bahçeden toplanan organik meyve ve sebzeler kullanılıyor. Kahvaltınızı bahçede yapabiliyorsunuz. Akşam yemeklerinde geleneksel Türk ve Akdeniz mutfakları sunuluyor. (242) 825 70 96.

Gaziantep’in lezzetleri geliyor

Kendine özgü 291 çeşit yemek, içecek ve tatlısıyla Türkiye’nin en zengin mutfaklarından Gaziantep mutfağı bu hafta sonunda İstanbullularla özel bir şölende buluşacak. İstanbul Gaziantepliler Derneği, sekizinci "Gaziantep Yiyecekleri Şenliği"ni 12 Ekim’de Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirecek. Kentten çıkan lezzetler ve bu alandaki önemli markaların bir araya geleceği etkinlikte lahmacun, baklava yeme, Gaziantep’e özgü katmer açma gibi ilginç yarışmalar da düzenlenecek.

12 oda da farklı döşenmiş

Geleneksel mimarisi ve güzel bahçesiyle dikkat çeken Ürgüp Evi, özellikle çocuklu aileler için çok uygun bir tatil mekanı. Standart, deluxe, executive suit, master suite ve mağara evi olmak üzere toplam 12 odadan oluşuyor. Her biri farklı şekilde düzenlenmiş odaların yerel görüntü vermesine dikkat edilmiş. Bunun için otelin sahibi Sevim Karabıyık Tokta, Türkiye’nin farklı şehirlerinden pek çok antika eşya ve aksesuvar toplamış. Odalarda fön, duş, ısıtma, balkon, televizyon, telefon ve kablosuz internet mevcut. Evcil hayvanın kabul edilmediği otel, Kapadokya’daki müze, restoran ve kafelere de çok yakın. Tel: (384) 341 31 73.

Yat kiralayıp denizlere açılın

İstanbul Kalamış Marina’daki Cenoa Sailing, şirket çalışanlarına, arkadaş ve aile gruplarına yelken eğitimi veriyor. Türkiye Şampiyonu yelkencilerden Çağdaş Artu ve Tarkan Akdoğan’ın kurduğu firma, uygulamalı eğitimde 9.62 metre boyunda, iki kamaralı, içerisinde lavabo, duş, mutfak bulunan Beneteau 30.5 model tekneyi kullanıyor. Toplam 14 saat süren eğitimlerin sonunda arkadaşlarınızla yelkenli yat kiralayıp denizlere açılabilme becerisine sahip olabiliyorsunuz. Temel eğitimlerin kişi başı fiyatı hafta içi 400, hafta sonu 500 YTL. Cenoa Sailing, eğitimlerin dışında, deniz severlere yelkeni tanıtma amaçlı üç saatlik "Yelkenle Tanışma ve Adalar Turu" programı da sunuyor. Bu programda hem yelkenli tekne kullanımı hakkında kısa bilgi veriliyor, hem de şehrin stresli ve yorucu ortamından uzaklaşılıyor. Fiyatı kişi başı 60 YTL. Bilgi için: cenoasailing.com.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!