Necla Hanım’la yanlış yaptık

Güncelleme Tarihi:

Necla Hanım’la  yanlış yaptık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 01:00

Melike Karakartal, bu haftaki “Pazartesi Sendromu”nda Ferdi Tayfur’u konuk etti.

Haberin Devamı

BU MUTLULUK FOTOĞRAFLARI MAZİDE KALDI

FERDİ TAYFUR FOTOĞRAFLARI

Ben hayatımda daha mütevazı bir adam görmedim! Hayır hayır, düzeltiyorum, Türkiye’de herhangi bir alanın “büyük yıldızı” olmuş da bu kadar kendinden bihaber gibi davranan birini daha tanımadım. Halbuki Ferdi Tayfur dediğin, gayet rahat “Ben fantezi müziğin kitabını yazdım” diyebilir, star kaprisinin dibine vurabilir... Değil mi?  Değil efendim. Ferdi Tayfur başka türlü bir adam. Hâlâ “Ben Adana Hürriyet Mahallesi’nden çıktığımda neysem hâlâ öyleyim, şan şöhret gelip geçici” diyor. 
 
Buluştuğumuzda önce biraz çekimser davrandı ama dedim ya pamuk gibi bir adam Ferdi Tayfur. Muhabbet ilerledikçe ilişkilerinden de konuştuk. Bugüne kadar “çok eşli” yaşadığını kabul ediyor ancak artık evliliğine nokta koymak istediğini dile getiriyor. Hatta eşi Zeliha Hanım’a “Artık boşanalım” mesajını bu söyleşi aracılığıyla iletiyor!

Özel yaşamı bir yana, çok yakında gerçekleşecek konserini hatırlatmak isterim. Tayfur, 90’larda 200 bine yakın seyirci topladığı Gülhane Parkı konserlerinden beri ıstanbul’da sahneye çıkmadı. 15 yıl sonra ilk defa 26 şubat’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek.

Bu söyleşiyi BGM’de gerçekleştirdik. Alanın boş ve buz gibi olmasından mıdır bilmem, Ferdi Bey “Bakalım salonu dolduracak mıyız?” deyiverdi!  sözü uzatmıyor, muhabbetimize ortak olmak üzere sizi aşağıdaki satırlara davet ediyorum...

Haberin Devamı

 Pardon ama siz koskoca Ferdi Tayfur’sunuz, “Bakalım salonu dolduracak mıyız?” diyorsunuz, çıldırdınız mı Allah aşkına?
- Şımarık insanları sevmem ben. Var öyle adamlar, annesine babasına zamanında yapmadığı şımarıklıkları organizatöre yapar, seyircisine yapar. “Sen şımarıklığı anana babana yapaydın, halkın önünde adam olaydın” derim ben. Düşün bakalım ben neden kendim hakkında konuşmam? Aslına bakarsan bu piyasada en çok konuşmaya hakkı olan adam benim. Başka kim konuşur? Orhan Gencebay konuşur, Adnan şenses konuşur. Ama konuşmuyorum, neden? Halk biliyor çünkü beni, neyimi konuşayım...

 “Ben toplumsal yaşam içinde hangi duygunun karşılığı oluyorum” diye hiç düşündünüz mü?
- Ben köyden kente göçen halkın duygularının tercümanı oldum. Orhan Gencebay vardı o zaman, beş sene sonra da ben çıktım zaten. ıki kişiydik. Müslüm Gürses yok mu diyeceksin, o da var ama o sadece yorumcu. Orhan Gencebay ve benim durumum farklı, biz şarkı yazıyoruz, besteliyoruz ve söylüyoruz. Düşünsene bir Ferdiciler vardır bir de Orhancılar. Bilmiyorum dünyanın başka hangi yerinde vardır, futbol takımı tutar gibi insanları böyle iki kanada ayıran.

Haberin Devamı

 Eskisi gibi üst-baş yırtan, birbirlerine saldıran fanlar yok artık...
- Yine var ama birbirlerine sataşmıyorlar. şimdi hayranlar daha sakin, herkesin elinde bir telefon, fotoğraf çektirmek istiyorlar, saygılarını, sevgilerini sunuyorlar, albüm soruyorlar.

NECLA HANIM’LA BİRBİRİMİZE AŞIK OLMA HAKKIMIZ YOKTU

 Necla Hanım’la niye görüşmüyorsunuz?
- Başıma bir kaza geldi. Ben o olaya “kaza” diyorum. Necla Hanım’ı kırdım. Ayrıldım ondan. Ama hayatta her şey olur. Olacakla öleceğin önüne geçilmez.

 Neden ayrıldınız?
- Utanıyordum nikahsız yaşamaktan. Başka bir hanımla nikahlı olduğum için Necla Hanım’a nikah yapamadım. Ayrıldık o yüzden. Eşimi de boşayamadım zaten.

Haberin Devamı

 Neden boşanamıyorsunuz bir türlü?
- Olmadı, olamadı yani... Çocuklarım çok küçüktü buraya geldiklerinde. Hanımım gençti. Boşanamadım. Parayı bulunca tekme atmış gibi olurdu. Boşanamayacağım belliydi, biz zamanında Necla Hanım’la yanlış yaptık, bile bile lades dedik.

 Doğrusu, hiç başlamamak mıydı?
- Evet yani, evliydim ben neticede. Hiç başlamamalıydık... Biz birbirimize aşık olma hakkımız yokken aşık olduk.

 İyi de insanın kendisine laf dinletememiş olması çok normal değil mi? Aşk bu yahu!
- Öyle... Aşk bazen insanın hayatı boyunca öğrendiklerini, tüm ahlaki değerlerini elinden alıyor demişler. Biz büyük aşk yaşadık.

 Özlüyor musunuz?
- Ben özlemlere değinmek istemiyorum. Ama şunu söyleyeyim, aşk insanın kendisini mutsuz edecek insanı sevmesiymiş.

Haberin Devamı

 Şimdi en küçük oğlunuzun Taha’nın annesi var. Onunla birlikte misiniz?
- Evet, benimle beraber şu anda.

 E onunla da evlenmiyorsunuz...
- O halktan bir çocuk... Necla’yı Türkiye tanıyor. Herkesin söyleyeceği bir laf oluyor.

 Nasıl yani, halktan olunca tamam da şöhretli olunca utanılacak bir şey mi?
- Bakın, sanatçılar örnektir. Benim annem babam da resmi nikahlı değilmiş, ben 60 sene sonra öğrendim! Halktan biriyse olur tarafı var ama parlak sanatçı parlak sanatçıyla olduğu zaman halka karşı biraz ayıp geliyor. Doğru olan budur demiyorum ama benim hayatım böyle geçti işte...

 Peki eşinizden boşanacak mısınız?
- Eh, artık söylemek lazım. Hatta bu röportaj vesilesiyle rica edelim, diyelim ki “Artık beni Allah rızası için azlet Zeliha Hanım”...

Haberin Devamı

 Bakın yazarım ama bunu...
- Yaz yaz. De ki, “Siz çok iyi bir insansınız. İyi olmasaydınız Ferdi Bey zaten sizinle olmazdı. Çok güzel çocuklar yetiştirdiniz. Ama artık Ferdi Bey’i bir azat edin yahu”...

 Kabul etmiyor mu boşanmayı?
- Bir ediyor, bir etmiyor, bir kıvırıyor... Ama artık eder herhalde, zamanı geldi.

 Peki ne yapacaksınız? Taha’nın annesiyle mi evleneceksiniz sonra?
- Onu zaman gösterir.

BENİM GİBİ ADAMI BOŞ BIRAKMAZLAR

 Peki ilk nerede bozuldu evliliğiniz?
- İlk evlendiğimiz zamanlar zordu. Bir yanda iki tane kız çocuğu bir yanda benim tam yükseldiğim zamanlar. Ben bu kadar mücadele içindeyken Zeliha Hanım hiç şikayet etmedi. Belki ağlasaydı daha iyi olurdu. Olmaması gerektiği kadar sessizdi.

 Bu mu yani evliliğinizdeki hata?
- Belki de o sessizliği bizi yanlış bir şeylere yönlendirdi... Evliliklerde bir hata yapılmışsa onu bir kişiye yüklememek lazım. Hataya ne sebep oldu, neler yaşandı, onlara bakmak lazım. Mücadele vermek lazım.

 Eşiniz, Necla Hanım konusunu öğrendiği zaman mücadele vermedi mi?
- Vermedi. Gurur yaptı herhalde.

 Ne yapacaksınız boşanınca?
- Hele bir hürriyetimi ele alayım da... Bekarlık sultanlık demişler, bir onu yaşayayım bakayım, methettikleri kadar var mıymış. Benim gibi adamı boş bırakmazlar ama.

 Peki neden vazgeçemiyorlar sizden? Hayatınızda başka kadınlar olduğunu biliyor ve bundan rahatsız olmuyorlar mı?
- Çok eşli insanlara dikkat edin, hep iyi insanlardır. Merhametlidirler, ondan dolayı. Kadınları üzmemek için uğraşırlar.

 Merhamet güzel de çok eşli biriyle yaşamak belki daha çok üzüyordur kadınları?
- Bak o kadınların bileceği iş ama... Niçin terk etmiyorlar beni o zaman?

 Cesaret edemiyorlardır belki...
- Yoo, gayet de paşa paşa oturuyorlar! Bak ben kadınları üzmemek, kırmamak için terk etmedim. Ama kendimi kırdım. Bir kadın parkta yatamaz ama ben yatarım.

 Para mıydı konu yani?
- Öyle demiyorum ama kadınlar beni terk etmedi, ne yapayım yani! Ben dürüst bir
adamım, beni bulunca herhalde bırakmıyorlar! Çıyan dolu etraf. Onlar da baktılar ki bu adam dünya iyisi, kaprisi yok... Bence bu özelliklerimden dolayı terk edilmedim.

“LAMBALI SAZ” GELİYOR

 Sinemayla ilgili projeleriniz var... Nedir son durum?
- Evet iki projem var, bu yaz çekeceğim birini. Adı “Lambalı Saz”, bir komedi filmi. Güzel sıcak bir hikaye. 2001-2007 arasında yazdım senaryoyu. Ata Demirer’e göndermiştim senaryoyu ama “Eyvah Eyvah”ın ikincisini çekecekmiş, kabul edemedi. Bakalım, düşüneceğiz başka bir şeyler. Ondan sonra da kitabım “Yağmur Durunca” senaryolaştırılacak. Onun daha işi var ama...

TRT İLE HENÜZ PRENSİPTE ANLAŞTIK

Geçen hafta okudum, TRT meselesiyle ilgili uydurma haber yazmışlar. Biz prensipte anlaştık ama ortada daha bir şey yok. Kanal 7’den çekini alamadı dediler... Çok ayıp oldu onlara. Çekimi alamadığım yalan, benim ifadelerim değil. Ben onlardan bugüne kadar hiç saygısızlık görmedim. Fiyatı da sallamış, transfer olduğumu da sallamış... Ben ne söylersem çıkar söylerim bunu bunu dedim diye. Bende yalan yok. Ben hâlâ Hürriyet Mahallesi’nden çıkmış Ferdi Tayfur’um. şöhretim, möhretim, bunların hepsi geçici şeyler. Ben doğrucu, dürüst bir adamım, ağzımdan çıkmayan laflar yazıyorlar. Gelse bana sorsa cevap vermeyecek miyim sanki? Prensipte anlaştık sadece TRT ile ama ortada ne bir rakam var ne de transfer.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!