Ne oldi bizim güzelım kuğuya?

Güncelleme Tarihi:

Ne oldi bizim güzelım kuğuya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2002 18:18

DHA Trabzon bürosuna, sivil giyimli bir polis memuru, yaralı bir kuğu getirmiş. Avcılar vurmuş hayvanı. Bizim çocuklar da hemen Vali’ye aramışlar. İlgilenmiş sağ olsun. Ama bugün Trabzon’lular “Ne oldi bizim güzelım kuğuya?” diye soruyorlar...

Haberin Devamı

Kuğu da nereden çıktı, diyeceksiniz.

Babamın bir arkadaşı, benim amcalarımdan yani, Trabzon’a (Maçkalı’dır) gitmiş aile ziyaretine, dönüşte beni aradı.

- Haydi bakalım, iyi gazeteci geçinirsin, Trabzon’da, devlet dairelerinde en çok konuşulan konu nedir, bil!
- Seçimdir muhakkak...
- Bilemedin, Vali’nin kuğusu!
- Vali’nin kuğusu neymiş?
- Önce bir büyük bankanın müdürü, sonra da bir avukat arkadaşım anlattı bana. Dinle bak, sonra araştırırsın...

Araştırdım.

Avcılar, Araklı’da bir kuğu vurmuşlar. Hayvanı bir polis memuru bulmuş, kanadı kırık halde. Önce Tarım İl Müdürlüğü’ne götürmüş, “Bize ne!” demişler (Nasıl müdürlükse...), Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü de ilgilenmemiş yaralı hayvanla. 

Polis memuru da ne yapsın, “Daha önce işkence görmüş bir kedi haberi yaptınız, çok ses getirdi. Siz çevreye duyarlısınızdır...” diye Doğan Haber Ajansı’nın Trabzon bürosuna getirip bırakmış kuğuyu...

Bizimkiler hemen Trabzon Valisi Adil Yazar’ı aramışlar. Vali Bey (kedi davasında başı ağrıdığı için zahir) “Kuğuyu size zahmet Valilik Köşkü’ne (yani konutuna) gönderiverin, ben de iki veteriner sevkedeceğim” demiş.

Veterinerler hayvanı muayene etmişler, kanadındaki saçmalar çıkarılmış, hatta Üniversite Hastanesi’nin koca koca profesörleri ameliyatla kanadına platin bile takmışlar.

Kuğular vurulunca küser, yemeden içmeden kesilir ve ölmeye bırakırmış kendini. Ama bu kuğu dayanmış, bir ayda toparlanmış, turp gibi olmuş.

Vali Bey de “Trabzon’a bir hayvanat bahçesi kuracağını” taahhüt ettiği için, bizim “çevreci” gazeteciler, içleri rahat, beklemeye koyulmuşlar.

Ama üç ay geçmiş, beş ay geçmiş... ses yok.Derken kuğu da kaybolmuş.

Geçenlerde, Sabah gazetesinde Vali Bey’in bir demeci çıkmış: “Kuğuyu rehabilitasyon için Ankara’ya gönderdim. Hayvanın psikolojisi bozulmuştu, yemeden içmeden kesilmişti...” şeklinde.

İşte Trabzon’da bu kuğunun dedikodusu yapılıyormuş şimdilerde, “Altı ay önce turp gibiydi bu hayvan, ne oldu da Ankara’ya gönderildi?” diye...

Araştırdım biraz. Derler ki, “Kuğuyu merak etmeyin siz. Keyfi yerinde. Vali Bey’in, Gölbaşı’nda havuzlu villası olan bir arkadaşının bahçesinde, krallar gibi bakılıyor.”

Eh daha iyi ya, Vali Bey kuğuyu sokağa atmamış, bir dostuna hediye etmiş. Daha ne istiyorsunuz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!