NBA fanatiklerine müjde

Güncelleme Tarihi:

NBA fanatiklerine müjde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:00

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk NBA mağazası bugün İstanbul’da açılıyor. Adidas ve NBA işbirliğiyle tasarlanan mağazada, müşterilere NBA havasını yaşatacak aksesuvarlar ve eşyalar bulunacak. İlk aşamada 12 takımın forması 72 YTL’den satılacak.

Artık, sabahın erken saatlerine kadar Amerikan basketbol ligi maçlarını seyredenler, sevdikleri yıldızların formalarını ve diğer ürünleri satın alabilecek. Bu amaçla Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi üzerindeki Adidas mağazasının giriş katı NBA Store olarak yeniden dekore edildi. Mağaza için özellikle NBA meraklısı personel seçildi.

Fanatiklerin, NBA atmosferini yaşayarak alışveriş yapabilecekleri bir ortam yaratmak amaçlandı. Mağazanın tasarımı ve dekorasyonu da buna yönelik. Ayakkabı denemek için oturulan bank, NBA soyunma odasındaki oyuncu bankına benziyor. Tasarımı yurtdışında, uygulaması ise Türkiye’de yapıldı.

HİDAYET İLE MEHMET’İN FORMALARI DA VAR

Mağazada Cleveland Cavaliers, Denver Nuggets, Detroit Pistons, Houston Rockets, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Milwaukee Bucks, Minnesota Timberwolves, Orlando Magic, San Antonio Spurs, Utah Jazz ve Washington Wizards gibi takımların formaları 72 YTL’den satılıyor.

Bu takımlardan forması satılacak oyuncular arasında Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Allen Iverson, Tracy McGrady, Dwyane Wade, LeBron James, Gilbert Arenas ve Tim Duncan da var. Formanın dışında, üzerinde yine NBA takımlarının logoları bulunan sweat shirt, tişört, mont, şapka ve matara, fincan gibi bazı aksesuvarlar da bulunuyor. Ayrıca, çocuklara uygun bedenler de satılıyor. NBA ürünlerini sınırlı sayıda da olsa Türkiye’deki diğer Adidas mağazalarında da bulmak mümkün.

EN CAN ALICI ÜRÜN FORMA

Adidas firması ve NBA İstanbul’da bu mağazayı açmaya bir yıl önce karar verdi. Adidas Türkiye Genel Müdürü Haluk Özmutlu’ya göre bu kararda Adidas’ın Türk basketboluna yaptığı yatırımın ve Türkiye’nin en önemli basketbol pazarlarından biri olmasının büyük payı var. "Türkiye’de NBA ürünlerine çok büyük bir merak var. Nisan ayında Adidas mağazalarına NBA takımlarının lgosu bulunan ayakkabılar getirttik ve tahmin etmediğimiz bir taleple karşılaştık. Hatta müşteriler, ayakkabıları takımların isimleriyle sordu. Bu yeni mağazamızda ise en belirleyici, en can alıcı ürün takım veya taraftar forması olacak." Alp ULAGAY
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!