Natalie’nin dramı

Güncelleme Tarihi:

Natalie’nin dramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2004 00:44

Annesinin küçük yaşta setten sete koşturduğu, yaptığı reklam evliliğiyle kendini mutsuzluğa mahkum eden ve mutsuzluğunu katlayan, 1981 yılında kocası Robert Wagner’in Catalina isimli yatından denize düşüp boğulan Natalie Wood’un hayatı film oluyor.

Natalie Wood aslında bir anne kurbanıydı. Dört yaşındafilm stüdyoları onun evi oldu. Anne Maria Gurdin kızını şöhrete ulaştırmak uğruna çocukluğunu yaşamasına izin vermedi. Natasha Gurdin, çocukluktan kurtulunca, Amerikan sinemasında genç kız rollerinin vazgeçilmez oyuncusu oldu. Artık adı da Natalie Wood’du. Genç kız, birlikte film çevirdiği Robert Wagner ile bir reklam aşkı yaşamak zorunda kaldı. Reklam aşkını, reklam evliliği izledi. Bir süre sonra ise reklam evliliği sona erdi. Hollywood’un ünlü erkekleri Natalie Wood’un peşindeydiler.

Evlilikle gelen son

Genç oyuncu, James Dean ile büyük bir aşk yaşadı. Ancak Maria Gurdin, kızının sevdiği erkekle evlenmesine engel oldu. Warren Beatty, Denis Hopper, Steve McQueen, yıldızın hayatına giren erkeklerden bazılarıydı. Natalie Wood, boşandığı eski eşi Robert Wagner’e gerçekten aşık olduğunu anlayınca, onunla ikinci kez evlendi.

Rolleri gençler kaptı

29 Kasım 1981 gecesi, Natalie Wood, kocasının yatından denize düşüp boğuldu. Robert Wagner’in eşini denize itmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruldu. Elde kanıt olmadığı için aktör serbest bırakıldı. Natalie Wood’un ölümünün üzerinden tam yirmi üç yıl geçti. Ünlü yönetmen Peter Bogdanoviç, yıldızın hayatını konu alan bir TV filmi çekmek istedi. Yıldızın küçük kardeşi Lana Wood’un başrolde oynaması düşünülmüştü. Fakat Natalie Wood’u genç oyuncu Justine Weddell’ın canlandırması kararlaştırıldı. Wood’un oyuncu eşi Robert Wagner’i Michael Whitterly oynayacak.

Asi Gençlik’te James Dean’le aşk yaşamıştı

Natalie Wood’un 1955 yılında Asi Gençlik filmindeki rol arkadaşı James Dean’le (sağda) yaşadığı aşk da çekilecek filmde anlatılıyor. (altta)

Seçim zor oldu

Natalie Wood’u beyaz perdede canlandıracak Justine Weddell, yüzlerce aday arasından seçildi. Natalie Wood’un annesi Maria rolünde ise Alice Krige var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!