Müzik: Haftanın albümleri

Güncelleme Tarihi:

Müzik: Haftanın albümleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2011 21:19

Haberin Devamı

BALKAN HITS
EN İYİ BALKAN ŞARKILARI
Sony Music

Yazın güneşli günlerini en yeni Balkan şarkılarıyla karşılamaya ve eğlencenin doruklarına çıkmaya hazır mısınız? O hâlde müziğin sesini açın ve bu coşkuya kulak verin! Balkan ülkelerini kasıp kavuran en popüler isimler şimdi bu albümde bir arada! Sırpça, Bulgarca, Yunanca ve İngilizce seslendirdiği 300’ün üzerinde şarkıyla başarısı Balkan ülkelerini aşarak Avrupa’ya sıçrayan Alisia,  Serdar Ortaç’ın ‘Haksızlık’ şarkısının orjinal versiyonuyla albümdeki en önemli isimlerden biri olarak yerini alıyor. Güzelliğinin yanında güçlü sesiyle İngiltere ve İspanya başta olmak üzere birçok festival ve konserde başarılı performanslar sergileyen Alisia, Balkan pop müziğin en parlak yıldızları arasında bu yıla da damgasını vuracak. Emanuela, Ivena, Stefani ve Krum ülkemiz de dâhil olmak üzere Kıbrıs, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya ve Hırvatistan gibi ülkelerde Balkan müziğinin en popüler temsilcileri olarak hit şarkılarıyla albümdeki yerlerini alıyorlar.

Haberin Devamı

SEETHER
HOLDING ONTO STRINGS BETTER LEFT TO FRAY
Wind-Up Records

Seether; ilhamını Nirvana’dan alan, bu ilhamı, hatta etkileşimi zaman zaman alternatif rock, zaman zamansa heavy metal’e yakın rif işçiliğiyle oldukça başarılı harmanlayan bir grup. Bu albümde yelpazelerini country ve southern rock türünden öğelerle hem genişletmiş hem de zenginleştirmişler. Albüm, grubun diskografisi göz önüne alındığında kulağa daha düşük tempolu gelse de esasen ne cayır cayır gitar işçiliğinden ne de kirli vokallerden ödün verilmiş, yalnızca genel bazda bir şahlanma durumu yerine tırıs adımlarla ilerleme söz konusu şarkılarda. Demin bahsettiğim yeni etkileşimlerin ışığında düşünürsek  esasen çok anormal bir değişim değil. Seether hit şarkı yazmak konusunda sıkıntı çekmeyen bir grup olduğundan albüm boyu ilerleyen “radyo dostu” olarak tabir edeceğimiz şarkılar sizi grubu ilk defa dinliyor olsanız bile kolayca yakalayacaktır.

WHISKY
BEST OF
İstanbul Piano Müzik Yapım

Türkiye’nin en köklü heavy metal grubudur Whisky. Hard rock geleneğinden gelmişlerse de, şarkı sözleri mistisizmden çok romantizm koksa da bence gayet heavy metal’dir icra ettikleri müzik. Grubun lideri Serdar Çokuslu ve Whisky’den yolu geçmiş her gitarist; bu tarz müzikte gitar tonu nasıl olmalıdır, enstrümantal doygunluk nasıl elde edilir, vokal melodileri Türkçe fonetiğe uygun nasıl müziğe yedirilir gibi konularda ders niteliğinde işler çıkarmışlardır. NWOBHM tadı da vardır, Deep Purple da. Aslında yeniden kayıt yaptıklarını duyduğumuzda önce tırsmıştık, eski analog kayıtların ruhunu koruyamamışlardır diye, telaşa mahal yok, ruh korunmuş, sound da geliştirilmiş. Büyük Whisky hitleri ‘Cumartesi’, ‘Yak Bizi’, ‘Babaanne’, ‘Binnaz’, ‘Dünya’ burada. Bazı önemli eksikler var, ‘Cadı’, ‘Bak Biz Genciz’, ‘Hoşgörü’ gibi. Ama bu hâliyle bile doyurucu bir yolculuk vaat ediyor bu “Best Of”. Dinlerken günümüzdeki metal grupları onca teknolojik ve ekonomik imkâna rağmen neden böylesine kalıcı ve unutulmaz şarkılar yapamıyorlar diye düşünüyor insan… Tanrı bizi Kamil Özaydın gibi bir dehadan mahrum etti ama rock tanrıları Whisky’i başımızdan eksik etmesin!

Haberin Devamı

AC/DC
BONFIRE (5 CD)
Sony Music

Back kataloğu en zengin gruplardan biri AC/DC. Hâlâ binlerce yayınlanmamış materyal var ellerinde. Öte yandan teknolojiyle çok haşır neşir de değiller, büyüklüğü tarifsiz kataloglarını hâlâ dijital ortama koymadılar mesela. The Beatles yakın geçmişte ilk kez dijital ortama girdiğinde internet çöküyordu, AC/DC’nin de benzer bir etki yaratacağı kesin. Sony Music, belki de arayı boş geçmeyelim diye geçtiğimiz günlerde grubun ölümsüz vokalisti Bon Scott’a saygı niteliğinde bir box set yayınladı. Bon Scott şaka yollu olarak arkadaşlarına “Bir gün ünlü olacağım ve solo albüm çıkaracağım, o albümün adı da ‘Bonfire’ olacak!” demişti. Bu yüzden de geride kalan grup elemanları yıllar sonra bu box set’e “Bonfire” adını vermekte hiç tereddüt etmediler. Bon Scott’lı yayınlanmamış konser ve stüdyo kayıtlarının yanı sıra, Scott’ın ölümü üzerine gruba katılan Brian Johnson’ın vokal yaptığı ilk albüm olan “Back In Black”i içeren bu toplama set, büyük bölümü daha önce yayınlanmamış fotoğraflardan ve grubun kuruluşundan “Back In Black” çıkana kadarki döneme odaklanan, şahane bir biyografiden oluşan, 48 sayfalık kitapçığıyla da dikkat çekiyor.  Atlantic Stüdyoları’nda kaydedilen 8 şarkılık canlı kayıt ve “Let There Be Rock - The Movie, Live in Paris” adını taşıyan konser kayıtları öne çıkanlar. Fan’lara farz, kalanına “olmasa da olur” diyebileceğimiz bir toplama.

Haberin Devamı

KARIŞIK
NOW & FOREVER (3CD)
Sony Music

Elimizde efsane olmaya aday muhteşem bir box set serisi var! Popüler müziğin neredeyse tüm dünya star’ları tek bir albümde, 3CD’lik bir boxset’te bir araya geliyor! Bugüne kadar çıkardıkları single ve albümlerle dünya listelerinin zirvesinden inmeyen, satış rekorları kıran ve müzik ödülleriyle başarılarını kanıtlayan isimler için hazır mısınız? Türkiye’de kısa sürede dev bir hayran kitlesine sahip olan Fransa’nın genç yeteneklerinden Zaz ve en bilinen şarkısı ‘Je Veux’; radyo ve internette en çok dinlenen ‘Barbra Streisand’ şarkısıyla tekrar gündeme gelen Boney M, yakın zaman içinde ülkemizde  biletleri yok satan bir konser vererek hayran kitlesini katlayan Gogol Bordello ve yepyeni şarkısı ‘Pala Tute’, ‘80’li yılların popüler şarkılarına bambaşka bir yorum getiren The Lost Fingers ve swing yorumuyla ‘Pump Up the Jam’ albüme renk katıyor. Pop müziğin zirvesindeki isimler Shakira, Britney Spears, Pitbull, Ke$ha, Justin Timberlake, Jennifer Lopez, Usher, Sean Kingston, P!nk, Alicia Keys, Avril Lavigne, Adam Lambert;  elektronik ve dans müziğin günümüzdeki dünyaca ünlü dahileri FatBoy Slim, Hurts, Faithless, MGMT, The Ting Tings, Calvin Harris enerjimizi yükseltiyor. Yaptıkları her albümle yıllar geçtikçe daha da değerlenerek geleceğin klasiği olacak isimler John Legend, Broken Bells, Maxwell, John Mayer, Dido en güzel şarkılarıyla albümdeki yerini alıyor. “Now & Forever”, üstünden uzun yıllar geçse de sıkılmadan dinlenecek hit olmuş şarkıları müzikseverlere sunuyor. Popüler müziğe değer katan ve müzikal kalitesinden ödün vermeyen tam 45 önemli ismin en sevilen şarkıları bu albümde! Sony Music etiketiyle yayınlanacak olan ve bir seri haline gelecek bu box set albümün ilki için arşivinizde yer açın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!