Müzik dünyası

Güncelleme Tarihi:

Müzik dünyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 00:00

Anket sonucu

İlk albümü "Koku"yla tanınan Beyza Durmaz, web sitesi www.beyzadurmaz.net’de "Hangi parçama remiks yapılmasını istiyorsunuz?" başlıklı bir anket düzenledi. Anket sonucunda albümdeki "Bize Lüks" isimli şarkı en fazla oyu aldı. DJ Hakan Gündüz’ün imzasını taşıyan şarkının remiks versiyonu radyolarda en çok istek alan şarkılar arasında.

maNga’dan 2007’de yeni albüm

İlk albümüyle büyük bir çıkış yapan Manga grubu, yoğun konser turneleriyle geçen iki senenin ardından ikinci albüm için stüdyo çalışmalarına başladı. Albüm, 2007 başlarında çıkacak. Grup şu sıralar, "Yalan" adlı şarkının klibinin hazırlıklarıyla meşgul. Klip yine animasyonlarla süslü olacak.

Azerbaycan’da büyük ilgi

Özgün ziyaret için gittiği Azerbaycan’dan Azerilerin kalbini çalarak döndü. İlk kez gittiği Bakü’nün sokaklarında gezerken sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan genç şarkıcı, Azerbaycan’ın yerel televizyon kanallarından AzTV ve İTV’ye konuk olarak katıdı. Progam sırasında Azeri müzik listelerinde en çok istek alan şarkıların son albümünde yer alan "Şeytan" ve "Kandırman Lazım" olduğunu öğrenen Özgün, yoğun ilgiden çok mutlu olduğunu ifade etti.

Darbe yok türkü var!

Askeri darbeler sonrası radyo ve televizyonlarda kendine has tok sesinden türkülerini dinlediğimiz Hasan Mutlucan’ın yeni albümü çıktı. Mutlucan’ın arşivinden seçilen türkülerden oluşan albüm, "Anadolu’dan Türküler" adını taşıyor. Ünlü sanatçı, "Ben kendimi halk müziğine adapte etmiş bir sanatçıyım..." diyor.

Gilad Atzmon Jazz Center’da

Kurulduğu günden bu yana dünyaca ünlü caz sanatçılarını Türk müzikseverlerle buluşturan İstanbul Jazz Center, önümüzdeki hafta yine önemli müzisyenleri ağırlamaya devam edecek. Britanya cazının "fenomen müzisyeni" Gilad Atzmon, Garanti Caz Yeşili kapsamında, JC’s İstanbul Jazz Center’da sahne alacak. Yahudi ve Arap ezgilerini batılı caz sound’unda birleştiren Gilad Atzmon, 5-6-7 Ekim tarihlerinde cazseverlerin karşısında olacak.

Çocuklar için single

n Yonca Evcimik, geçtiğimiz gün Olivium’da düzenlenen imza gününe katıldı. Çocuk dergisi "Yoncimik" ve ardından gençlere yönelik çıkardığı "Yoncimix" dergilerini imzalayan Evcimik, çocuklar için bir de single albüm çıkaracağının müjdesini verdi.

Hulûsi TUNCA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!