Müzik

Güncelleme Tarihi:

Müzik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 01:11

Haberin Devamı

NAZAN ÖNCEL
BAZI ŞEYLER
DMC

Şimdi burada Nazan Öncel’in Türkçe pop müzik için tarihi öneminden bahsedecek olursam satırlar, sayfalar yetmez. Hem farklı sesi hem özgün yorumculuğu hem de güçlü kalemiyle bu müziğin son 20 yılına damga vurmuş bir isimden bahsediyoruz. En son 2011’de ‘Hayvan’ albümüyle çıkagelmişti. Aradan geçen 3 yılın sonunda şimdi de ‘Bazı Şeyler’ ile karşımızda Öncel. Açılışa konmuş olan Tarkan düetli ‘Hadi O Zaman’ı ilk dinlediğimde ‘bazı şeyler’in yolunda olmadığını hissetmiştim. Ve ardından gelen 10 şarkıda da duygularım değişmedi. Bu, Öncel’in kariyerinin en vasat işlerinden biri. Klasiklerine hiç girmiyorum bile, en basitinden, geçen albümdeki şaheserlerden ‘Beni Bu Koca Şehirde Yalnız Bırakma’nın kalitesine yaklaşan bir şarkı bile yok bu albümde. Öncel’in şarkı sözü yazma üslubuna hâlâ büyük saygı duymakla birlikte, bu albümdeki bestelerinin üzerinde yeteri kadar kafa patlatılmadığını düşünüyorum. Fan’ları dışında kimseye öneremem.

Haberin Devamı

MANOWAR
KINGS OF METAL MMXIV
Magic Circle Music

Heavy metal dinleyicisi olup da Manowar’u hiç dinlememiş, hiç duymamış tek bir insan dahi yoktur koca dünyada. O denli büyük ve önemli bir gruptur, haftaya cumartesi İstanbul’daki üçüncü konserini verecek olan Manowar. ‘Metal’in kralları’ lakabı ile anılan New York’lu grup, özellikle ilk 6 albümü ile heavy metal tarihine adını altın harflerle kazımıştır. Ve işte o 6 albümlük serinin son halkası olan efsanevi ‘Kings of Metal’ albümünü yeniden kaydedip piyasaya sürdü grup geçenlerde. Bunu daha önce “O dönemki kayıt imkânları iyi değildi” diyerek ilk albümlerine yapmış ve gayet de iyi sonuç almışlardı ama bu sefer ters tepmiş. Özellikle gitar tonları hayal kırıklığı bu seferki yeniden kayıt işleminde. Eğer bu şarkılar ilk defa yazılmış olsalardı ve tüm dünya bu şarkıları bu albüm sayesinde ilk defa dinliyor olsaydı en az 3-4 yıldız verirdim ama ortada, efsanevi bir albüme yapılan bir saygısızlık var. 2 yıldızdan fazlasına elim gitmiyor açıkçası, üzgünüm Manowarrior’lar...

SKY FERREIRA
NIGHT TIME, MY TIME
Capitol / Universal

Haberin Devamı

Madonna’nın ‘80’lerdeki müziği ve imajına biraz rock üslubu, biraz da sokak kızı duruşu ekleyenlerden bir akım yaratılabilir artık sanırım. Ve eğer öyle bir akım yaratılacaksa bayrak taşıyıcılarından biri Sky Ferreira olacaktır. Haftaya cumartesi Parkorman’da gerçekleşmesi planlanan ama Soma’da yaşanan maden faciası sebebiyle iptal edilen Babylon Soundgarden Festivali’nde ülkemizdeki ilk konserini verecekti, 1992 doğumlu Sky. Profesyonel müzik kariyerine 2011 yılında elektro pop ve dans pop türleriyle haşir neşir olarak başlamıştı ve ikinci EP’si ‘Ghost’ta geçiş yaptığı synthpop’a bu albümde de devam ediyor. Albümdeki 12 şarkıyı da kendisi yazan genç şarkıcı, sözlerinde savunmasızlığını ve güvensizliğini ortaya koyuyor. Yaşadığı pişmanlıkları, hayal kırıklıklarını ve bu hayal kırıklıkları sonucunda gözünün nasıl açıldığını, nasıl bu kadar asileştiğini özetliyor. Albüm, bu negatif duyguları ‘pozitif’ melodilerle anlatıyor. Hem synhtpop hem rock’a aşina kulaklara iyi gelebilir. Bu kıza dikkat, yakında daha sık karşınıza çıkabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!