Müziğin yaramaz çocuğuyum

Güncelleme Tarihi:

Müziğin yaramaz çocuğuyum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

"www.bombabomba.com" adını verdiği son albümüyle müzik listelerine hızlı bir giriş yapan İsmail YK, ilginç şarkı sözlerinden gün geçtikçe artan hayran kitlesinin sırrına kadar her şeyi Kelebek okurlarıyla paylaştı.

Haberin Devamı

İsmail YK, Yurtseven Kardeşler’den daha popüler oldu. Bunun sebebi nedir sizce?

- Benim tek başına bir albüm çıkarmamın nedeni de aslında Yurtseven Kardeşler’dir. Farklı tarzda bir albüm yapmıştım ve grubun tarzına uymayacağı için de benim solo çalışmama karar verildi. Hatta en başta ben istemedim. Grup çalışmasını seviyorum çünkü...

n İsmail YK tarzının, Yurtseven Kardeşler’in tarzından farkı neydi?

- Ben grupla arabesk ve fantezi şarkılar söylüyordum. Ama benim sevdiğim şarkılar pop ve hip hop’tı. Özellikle en büyük ağabeyim bu albümü bana uygun gördü ve haklı çıktı!

n Kaç numaralı kardeşsiniz? Kardeşler arasında sizi nasıl tanımlarlar?

- Beş kardeşin en küçüğüyüm. Sessiz ve sakinim. Genellikle bir konuşur, iki dinlerim. Kardeşlerim çok duygusal olduğumu ve çok uyuduğumu söylerler!

n Albümünüzü Türkiye’de çıkarttığınız halde, neden Almanya’da yaşıyorsunuz?

- Ailece hepimiz yurtdışında yaşıyoruz. Müzik stüdyomuz da yurtdışında, çalışmalarımızı mecburen orada sürdürüyoruz. Türkiye’de düzenli bir hayat kurmayı isterim elbette. Sonuçta burası benim gerçek vatanım. Her şeyi zaman gösterecek.

n Her gün gazetelerde boy göstermek, medyatik olmak şöhretin ilk şartı sayılırken, siz yurtdışında yaşadığınız halde nasıl bu kadar tanınıyorsunuz?

- Şarkı sözlerimin dikkat çekici olmasından dolayı insanların zihninde yer ediyorum. Yoksa gece hayatında beni gören pek olmamıştır. Enerjimin yüzde 80’ini işime veriyorum. Bu yüzden yaşayamadığım şeyleri şarkılarımda anlatıyorum. Ben bir mankenle aşk yaşamıyorum ama şarkılarımda bomba gibi kızlardan bahsedebiliyorum. Müziğin şımarık çocuğuyum çünkü.

n Peki bu ilginç şarkı sözlerinizle ilgili eleştirilmek sizi rahatsız ediyor mu? Mesela "Şappır şuppur beni ye" ne demek? Birçok insanı rahatsız etti bu sözler.

- Şarkıyı baştan sona kadar dinlediğinizde o kadar da rahatsız edici gelmiyor. Herkes kendinden bir şey bulabilir o sözlerde. Soruyorum; böyle gariban, işsiz, evsiz barksız gençlerimiz yok mu? Eğlence yerlerine, diskoteklere gidip kızlarla tanışmak isteyen gençlerimiz yok mu? Günlerce eve gelmeyen evladına telefon açıp, haklı olarak kızan babalar yok mu? Şarkıdaki sözler de bunları anlatıyor. Bütün bunları dile getirmemin benim özel hayatımla hiçbir ilgisi yok. Sadece her şarkımda kılıktan kılığa girmeyi seviyorum.

n Enteresan şarkı sözlerinizden bahsetmişken, son albümde şarkılarınızdan birinin adı "Allah Belanı Versin"... Bu çok itici değil mi?

- Aslında bu sözlerin bir anısı var: Bir gün müzik şirketinde birkaç erkek konuşuyoruz; "Bir kız seni terk ederse ona ne dersin" diye. Cevap aynen şu oldu: "Allah belanı versin!" İşte ben bu sözleri duyunca hemen bu şarkıyı yazdım. Bu sözlerle aşk acısı çekenleri teselli etmek istedim. Ağlayıp, rahatlamalarını istedim.

n Burada yaşamamanıza rağmen, sokaklarda insanların sizi tanıması ve ilgi göstermesi tuhaf geliyor mu?

- Ne tuhaf geliyor, ne de rahatsız ediyor. Çünkü ben yıllarca bu yüzü tanıtmak için uğraştım. Bazı insanlar ise tanınmamak için şapkayla saklıyorlar kendilerini. O kadar uğraşmışsın tanınmak için şimdi tanınmamak niye? Bence çok saçma bu tür tavırlar.

n Michael Jackson’ı mı taklit ediyorsunuz?

- Aslında onu taklit etmek istemiyorum. Fakat çocukluğumdan beri ona hayran olduğum ve hep onu izlediğim için ister istemez hareketlerim ona benzeyebiliyor.

Komşuma yarı çıplak yakalandım!

Henüz küçüktüm. Niye olduğunu hatırlamıyorum ama daire kapısının önüne çıkmıştım ve üzerimde sadece atlet ve külot vardı. Birden bire ne olduysa oldu ve evin kapısı kapanıverdi. O halde dışarıda kaldım. İşin kötüsü karşı komşumuz kapısını açtı ve beni o halde gördü. Utancımdan ölmek istedim!

AJANDA

21 AĞUSTOS

"Sezen Aksu Yaz Turnesi" devam ediyor. Hepsi’nin eşlik ettiği Aksu, İzmir Açıkhava Tiyatrosu’nda...

25 AĞUSTOS

Özgün’ün en son klibi "Kandırman Lazım" ekranlarda döne dursun, kendisi yaz konserlerine tam gaz devam ediyor. Özgün, Kuşadası Necco Club’ta...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!