Müzede bir gün

Güncelleme Tarihi:

Müzede bir gün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2013 00:00

Haberin Devamı

Sergi

Rezan Has Müzesi’nde devam eden ‘1952-2012 Sualtına Işık Tutanlar’ sergisini görmek için son beş gün. 60 yıllık bir hikâyenin anlatıldığı sergi, sualtının gizemli dünyasında ilk kez denklanşöre basan, Rasim Divanlı, Mustafa Kapkın, Yalçın Haraçoğlu, Zareh Magar, Baskın Sokulluoğlu, Tosun Sezen gibi sanatçıların fotoğraflarından, ülkemizin ödüllü ve önemli sualtı fotoğraf sanatçılarına kadar oldukça uzun bir dönemi kapsıyor. Sanatçılar, kendilerinde iz bırakan en önemli karelerini bu sergi için verdiler.
Küratörlüğünü Saygun Dura’nın üstlendiği sergi, 28 Şubat’ta bitiyor. (212) 533 65 32


Konser

Pera Müzesi’nde yeni bir konser serisi başlıyor; Küçük Gece Müzikleri.
Mehmet Mestçi’nin danışmanlığında düzenlenecek oda müziği konserleri 28 Şubat Perşembe günü Nusret İspir ve Selen Akçora ile başlayacak. Müzisyenlerin her konserde birer sanatçı artarak sahne almalarıyla düet, trio, quartet, quintet, sextet, septet ve octet dinletileri şeklinde oluşturulan program, birbirinden güzel ve nadir seslendirilen eserlerden hazırlandı.
Saat 19.30’da başlayacak konser, Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’ın yer aldığı katta gerçekleştirilecek.
15 TL olan biletler konser günü saat 18.00’den sonra satışa sunulacak. (212) 334 99 00


Seminer

Haberin Devamı

İstanbul Modern’deki seminerler ve kayıt süreleri devam ediyor.
5 Mart-21 Mayıs tarihleri arasında ‘Batı Resim Sanatı Tarihi Semineri’ yapılacak. AICA Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilecek seminerde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Esra AliÇavuşoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Prof.Dr. Uşun Tükel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Osman Erden, Kemerburgaz Üniversitesi’nden Öğr.Gör. Fırat Arapoğlu eğitim verecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!