Mürekkebi Kurumadan

Güncelleme Tarihi:

Mürekkebi Kurumadan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2007 00:00

Bancroft Stratejisi

Robert Ludlum

Çev. Esat Ören

Altın Kitaplar

Klasik bir aksiyon sahnesiyle başlıyor roman. Henüz demir perdenin kalkmadığı yıllar. Karşı tarafa geçip ülkesine ihanet eden ve Amerikalı ajanların listesini Doğu Almanya’ya satarak kendisine rahat bir yaşam kuran eski meslektaşını bulmakla görevlendiriliyor Todd Belknap. ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Konsolosluk Operasyonları adlı gizli bölümde çalışıyor zaten.

Bütün o ajanlık bilgilerini kullanıp adamını buluyor ama enseleniyor. Tam öldürülmek üzereyken camdan içeriye dalan bir başka ajan tarafından kurtarılıyor. Birbirlerinden habersiz aynı işi yapmakla görevlendirilmiş iki ajan, sıkı dost oluyorlar bu olaydan sonra. Ama başarısızlık da siciline işleniyor Belknap’ın.

Dostluğun nasıl kurulduğunu öğrendikten sonra geçiyoruz bugüne. Hayatını kurtaran dostu Lübnan’da esir alınıyor bir operasyon sırasında. Ve hükümet işi ağırdan alınca vefa borcunu ödemek üzere Belknap harekete geçiyor.

Bütün bunlar hálá romanın girizgah kısmının olayları.

Eh Robert Ludlum bu, ajanlarının bütün yeteneklerini göstermeden hemen maceraya sokacak değil ya.

Romanın gerçek örgüsü, dünya üzerinde pek çok ülkede farklı alanlarda faaliyet gösteren güçlü bir vakfın kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesi. Politikacılardan üst düzey bürokratlara pek çok kişinin içinde olduğu bu vakıf size de tanıdık gelebilir.

Bir saniye bile duraksamayan sıkı bir aksiyon romanı Bancroft Stratejisi.

Medusa Darbesi ve Geçmişi Olmayan Adam’ın kahramanı Jason Bourne’u getirin gözünüzün önüne. Beyazperdede onu canlandıran Matt Damon’u hatırlarsınız. İşte onu aratmayacak yeni bir kahramanı hayatımıza sokuyor bu romanıyla Ludlum.

Yamaçta

Markus Werner

Çev. Engin Wang

Can Yayınları

Hayatı, aşkı, ilişkileri sorgulayan farklı bir polisiye Yamaçta. Tesadüfen bir otel terasında karşılaşan ve iki gece boyunca derin bir sohbete dalan boşanma avukatı ile eski diller uzmanının hikáyesi anlatılıyor romanda.

Boşanma avukatı Clarin, üçüncü gün sohbete devam etmek için bekliyor Loos’u ama o gelmiyor. Sonra öyle birinin otelde bile kalmadığını öğreniyor.

Merak duygusunun peşine takılıp Loos’un kim olduğunu araştırmaya koyuluyor. Ve çaldığı her kapıda kendisinden bir parça buluyor.

Romanın kilidini açan anahtar ise Herman Hesse’in şu dizelerinde gizleniyor: "Yaşamın her seslenişinde kalp/Hazır olmalı vedalaşmaya ve yeni başlangıçlara."

Özellikle şu sıralar evlilik konusunu düşünenlere tavsiye olunur. Evliliğin gerekli olup olmadığı ile ilgili sıkı bir tartışma var çünkü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!