Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Hamur için:
• 2 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı elma sirkesi
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı margarin
• Yarım bardaktan biraz az su
• Yarım çay kaşığı tuz
Tavuklu harç için:
• 1 su bardağı tavuk suyu
• 2 adet küçük havuç
• 1 adet domates
• 2 adet tavukgöğsü
• 30 ml zeytinyağı
• 1 diş sarımsak
• 1 adet soğan
Kuzu etli harç için:
• 15 ml eritilmiş tereyağı
• 15 ml sıvıyağ
• 1 adet soğan
• 1 diş sarımsak
• 500 g parça kuzu eti
• Çeyrek su bardağı krema
• 100 g kaşar peyniri rendesi
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• 2 dal taze kekik
Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı
Tarif:
1- Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’e alın ve karıştırın. (Malzemelerin koyuluş sırası önemli değil ) Tüm malzemeleri hamur sert bir hale gelene kadar Multi Şef’te yoğurun.
2- Daha sonra 30 dakika bekletmek üzere streç filme sarın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’na koyun.
3- Hamur dinlendiği sırada tavuk, havuç, soğan ve sarımsağı çok ufak şekilde Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile küp küp doğrayın.
4- Bir tavaya zeytinyağı koyun ve doğradığınız malzemeleri Arçelik Ankastre Ocak’ta soteleyin. Domatesleri de aynı şekilde doğrayın ve tavaya ekleyin.
5- Baharatları ve tavuk suyunu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
6- Etli iç harç içinse tereyağı ve sıvıyağı tavada ısıtın.
7- Küçükçe doğradığınız kuzu etlerini tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin.
8- Bezelye ve baharatları tavaya katın ve sotelemeye devam edin.
9- Etler pişmeye yaklaştığında kremayı ekleyin ve karıştırın. Piştikten sonra soğuması için tezgaha alın.
10- Hamuru alın ve düz zeminde çok ince olmayacak şekilde açın.
11- Hamurdan büyük fincan tabakları boyutunda yuvarlar kesin.
12- İçine dilediğiniz harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını açılmaması için çatalla bastırın.
13- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürün.
14- Arçelik Ankastre Fırın’da 200 derecede 15-20 dakika pişirin.
Empanadalarınız hazır, afiyet olsun!