Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Tabanı için;
• 70 gr badem unu
• 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 2 yemek kaşığı bal
• Yarım çay kaşığı tarçın
• 1 tutam tuz
Dolgusu için;
• 400 gr Hindistan cevizi sütü
• 120 ml limon suyu
• 4 yemek kaşığı bal
• 2 adet rendelenmiş limon
Yapılışı:
1- Badem unu, hindistancevizi yağı, bal, tarçın ve tuzu birleştirilir. Pürüzsüz hale gelene kadar bir spatula ile karıştırılır.
2- Kaba yağlı kağıt serilir. Karışım, kabın tabanına dökülür. İnce, düz bir tabaka haline gelene kadar spatula ile düzeltirlir. Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırılır.
3- Dolgusu için hindistan cevizi sütünü Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile 5 dakika kadar çırpılır.
4- Karışıma limon suyu ve bal eklenir. Çırpmaya devam edilir.
5- Taban dolaptan çıkarılır, karışım üzerine eklenir. Üzerine lime kabuğu rendelenir.
6- Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 2-3 saat dondurulur.