GeriMucize Lezzetler Kışa Hazırlık: 3 Çeşit Reçel Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kışa Hazırlık: 3 Çeşit Reçel Tarifi

Kışa Hazırlık: 3 Çeşit Reçel Tarifi

Sonbahar aylarına da giriş yapmışken yavaş yavaş kış hazırlıklarına başlıyoruz. Şüphesiz ilk yapılan hazırlıklardan biri de reçeller… Taze taze mevsim meyvelerinden yaptığımız reçeller kış kahvaltılarının vazgeçilmezi oluyor. Bu kış için kilerinizde birbirinden güzel bu üç reçele de yer açın!

ŞEFTALİ REÇELİ

Malzemeler:

• Kabukları soyulmuş yaklaşık 1 kg şeftali
• 1 çay kaşığı tereyağı
• 400 g toz şeker
• 1 çay kaşığı limon tuzu

Tarif:

1- Kabuksuz ve çekirdeksiz şeftalileri küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız şeftalileri derin bir tencereye boşaltın.
2- Şeftali ve toz şekeri kat kat olacak şekilde birbirinin üzerine koyun ve 2 saat kadar bekletin. Şeftaliler kendi suyunu salacak.
3- Tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık dereceye alın ve arada altı tutmaması için tahta kaşıkla karıştırarak kaynamasını bekleyin.
4- 1 çay kaşığı tereyağını da tencereye karıştırarak 15 dakika daha kısık derecede bırakın. Tereyağını koymanız reçelin köpürmesini engelleyecek.
5- Reçel koyulaşmaya başlayınca limon tuzunu ekleyin, 3 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan indirin.
6- Oda sıcaklığına gelen reçelinizi kavanozlara alın ve kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin.

YABAN MERSİNİ REÇELİ

Kışa Hazırlık: 3 Çeşit Reçel Tarifi

Malzemeler:

• 1 kg yaban mersini
• 1.5 su bardağı su
• 1.5 kg toz şeker

Tarif:

1- Yaban mersinlerini iyice yıkayıp tencereye alın.
2- Tencereye suyu da dökerek meyvelerle karıştırın.
3- En fazla otuz dakika düşük ateşte Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin. Suyun yeterli gelmediğini düşünürseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.
4- 1.5 kg şekeri de tencereye ekledikten sonra karıştırın.
5- Ocağın ısısını yükseltin ve 15 dakika kadar daha pişirin.
6- İşlemler bittikten sonra altını kapatın ve temiz bir tabağa alıp kıvamına bakın. Çok akışkan kıvamdaysa pişirmeye devam edin. 
7- Tam kıvamını aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin ve kavanozlara doldurmaya başlayın.

KAYISI REÇELİ

Kışa Hazırlık: 3 Çeşit Reçel Tarifi

Malzemeler:

• 800 g kayısı
• Yarım kg şeker
• Çeyrek bir limonun suyu 
• Bir su bardağı su

Tarif:

1- Kayısıları ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
2- Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kayısıları tekrar kesin ve dörde bölün. Kesme işlemi bittikten sonra orta boy bir tencereye alın.
3- Şekeri de ilave ettikten sonra tencerenin kapağını 3-4 saat bekletmek üzere kapatın.
4- 4 saatin sonunda kayısılar sularını salmış olmalı. Tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’a alın ve su ekleyerek kısık ateşte kaynatın.
5- Kaynatma süresince ara sıra yavaş yavaş karıştırın ve köpük oluşursa onları alın.
6- Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu sıkıp kapağını kapatın ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın.
7- Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin ve kavanozlara koyun.

Sponsorlu içerik

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle