GeriHamur İşi Pırasalı Peynirli Mini Börekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasalı Peynirli Mini Börekler

Pırasalı Peynirli Mini Börekler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Pırasalı Peynirli Mini Börekler var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Pırasalı Peynirli Mini Börekler | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Pırasalı Peynirli Mini Börekler var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Malzemeler:

  • 5 adet yufka 

İçi için;

  • Yarım kilo pırasa
  • 200 g lor peyniri
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

 Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz

 Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • Çörekotu

 Tarif:

  • Öncelikle yıkanmış ve Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ‘da doğranmış pırasalara biraz tuz serpilir ve elle hafif pörsüyene kadar ovalanır çıkan suyu süzülür.
  • Süzülen pırasalara lor peyniri, pul biber, karabiber ve tuz eklenir, karıştırılır. Kenara alınır.
  • Sos malzemeleri de bir kap içerisinde karıştırılır.
  • Yufkalar, muffin kalıbı, peynirli karışım ve sos kasesi bir araya getirilir.
  • Yufkadan parçalar koparılır sosa batırılıp muffin kalıbına koyulur.
  • Üzerine pırasalı peynirli harçtan koyulur. Ardından tekrar yufka bölünüp sosa batırılır ve üstü kapatılır.
  • Aynı işlem yufkalar bitene kadar tekrarlanır.
  • Tüm börekçiklerin üstüne yumurta sürülür, çörek otu serpilir.
  • 180 dereceye ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun!

 Sponsorlu içerik


Yorumları Göster
Yorumları Gizle