GeriHamur İşi Fransız Kahvaltılarının Gözdesi Kruvasan Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fransız Kahvaltılarının Gözdesi Kruvasan Tarifi

Fransız Kahvaltılarının Gözdesi Kruvasan Tarifi

Fransız mutfağının gözdesi; kat kat kabaran çıtır hamurlu kruvasanı biraz uğraşla evde yapabilirsiniz.

Malzemeler:

•3,5 su bardağı un
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1/2 paket yaş maya
•250 ml süt
•1/4 su bardağı toz şeker
•1,5 tatlı kaşığı tuz

Hamuru açmak için;

200 g tereyağı

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Tarif:

1-Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını eritin.
2-Hamuru hazırlamak için Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine unun alın ve üzerine tuz ve şekeri ekleyin.
3-Üstüne ılık sütü dökün.
4-Yaş mayayı elinizle küçük parçalara ayırıp ekleyin.
5-Son olarak erittiğiniz tereyağını da ekleyip Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi'nde yoğurmaya başlayın.
6-Ele yapışmayan bir hamur elde edince üzerini streç film ile kapatıp hamuru mayalanmaya bırakın.
7-Mayalanan ve hacim olarak iki katına çıkan hamuru tezgaha alın ve uzunlamasına açın.
8-Hamurun uç kısımlarını ortada birleştirin, ardından yandaki katları da birbirinin üzerine getirin ve streç filmle sararak vaktiniz varsa bir gece, yoksa en az 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı'nda bekletin.
9-Oda sıcaklığındaki 200 gramlık tereyağını bir buzdolabı poşetinin içerisine alıp her tarafı eşit olacak dikdörtgen formunda tezgahta bastırarak inceltin.
10-Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı'nın dondurucu bölümünde bekletin.
11-Buzdolabına beklettiğiniz hamuru tezgaha alın ve dikdörtgen şekline getirdiğiniz tereyağının boyutlarında açın.
12-Açtığınız hamuru yarıya kesin, bir tanesinin üstüne buzlukta beklettiğiniz tereyağını yerleştirin.
13-Kalan hamuru da tereyağının üstüne kapatın.
14-Ardından hamuru merdane yardımıyla yeniden açın ve hamuru ikiye katlayın. Bu işlemi iki kez daha tekrarlayın.
15-Yeniden hamuru streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın.
16-İki üç saat kadar buzdolabında bekleyip sıkılaşan hamuru yeniden dışarı alın.
17-Bir karış genişliğinde ve yarım santim kalınlığında uzunlamasına olacak şekilde açın.
18-Açtığınız hamurları geniş kısımlarından yuvarlayarak uç kısımlarına doğru rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
19-Tüm hamur için aynı işlemi tekrarlayın.
20-Üzeri için yumurta sarısını kruvasanların üzerine fırça yardımıyla sürün.
21-Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 10 dakika kadar pişirin.
22-Ardından fırının ısısını 180’e indirip 20 dakika daha kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
23-Kruvasanlarınızı Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi'nde yaptığınız leziz kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
24-Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle