Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•1 adet tavuk göğsü
•1 adet kuru soğan
•100 g lor peyniri
•200 g mantar
•Yarım paket krema
•1 çay kaşığı tuz
•2 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep için;
•1 su bardağı un
•1 su bardağı süt
•1 adet yumurta
•Yarım çay kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tarif:
1-Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencerede tavuk göğsünü haşlayın ve pişince soğumaya bırakın.
2-Soğan ve mantarları doğrayın.
3-Ocağın diğer gözünde de tavaya sıvı yağı alıp doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın.
4-Ardından mantarları ve kremayı ekleyin.
5-Haşladığınız tavuk soğuyunca elinizle tel tel ayırın.
6-Bir kabın içerisine lor peyniri, parçaladığınız tavuk, tuz ve kavurduğunuz soğan ve mantarı ekleyip karıştırın.
7-Krep malzemelerinin hepsini Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın homojen bir görünüm elde edene kadar çırpın.
8-Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya sıvı yağı alın ve tavanın her tarafına yedirin.
9-Tava kızdıktan sonra krep harcından bir kepçe alıp tavaya dökün.
10-Tavanın sapından tutup oynatarak harcın tavanın tabanında yayılmasını sağlayın.
11-Her iki yüzünü de orta ateşte ikişer dakika pişirdikten sonra kenara alın.
12-Bütün krep hamuru için aynı işlemi uygulayın.
13-Hazırladığınız kreplerin içerisine tavuklu harçtan koyun.
14-Kreplerin altından ve yanlardan katlayıp ondan sonra sarın.
15-Tüm krepler ve harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
16-Tavuklu mantarlı kreplerinizi ketçap ve mayonez eşliğinde servis edebilirsiniz.
17-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik