GeriAtıştırmalıklar Kuşkonmazlı Hellimli Atıştırmalık Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuşkonmazlı Hellimli Atıştırmalık Tarifi

Kuşkonmazlı Hellimli Atıştırmalık Tarifi

Başlangıç da olur, ufak bir atıştırmalık da… Ama her durumda damakları şenlendirecek bir lezzet! Izgara kuşkonmaz ve hellim peynirinin kapariyle uyumuna bayılacaksınız!

Malzemeler:

•1 demet kuşkonmaz
•4 dilim hellim peyniri
•1 yemek kaşığı kapari
•2 diş sarımsak
•Yarım limon
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•Bir tutam tuz
•Bir tutam karabiber
•4-5 dal maydanoz

Tarif:

1-Kuşkonmazların sap kısımlarını ellerinizle koparıp atın ve kuşkonmazları yıkayıp kurulayın.
2-Sarımsağı soyup küçük doğrayın.
3-Arçelik Ankastre Ocak’a döküm tavayı alıp iyice ısıtın.
4-Tavaya zeytinyağını alıp sarımsakları ekleyin.
5-Ardından kuşkonmazları tavaya dizin ve iki tarafını da 3-4 dakika kadar pişirin.
6-Pişirdiğiniz kuşkonmazları servis tabağınıza aldıktan sonra üzerine limon sıkıp tuz ve karabiber serpin.
7-Arçelik Tost Makinesi’ni ızgara ayarına getirip hellim peynirlerini dizin.
8-Hellimlerin her iki tarafını da iyice pişirin.
9-Pişen hellimleri kuşkonmazların üzerine dizin.
10-Kaparileri ve maydanozları da üzerine serpip servis edebilirsiniz.
11-Afiyet olsun!

 Sponsorlu İçerik

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle