MPV Sınıfı OTOBİL finalistleri

Güncelleme Tarihi:

MPV Sınıfı OTOBİL finalistleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 00:00

FORD S-MAX: Ford’un aile aracı Galaxy ile aynı platformda geliştirdiği S-Max, hem fonksiyonelliği hem de sportifliği bir arada sunabilen bir model. Dış tasarımında spor otomobillerde görmeyşe alışık olduğumuz tarzda tamponlar ve rüzgar girişleri ile donatılan S-MAX, Türk tasarımcı Murat Güler’in imzasını taşıyor. Yüksek tavan yapısına rağmen yere yakın tasarlanan ve dar camları ile çok sportif görünen S-MAX görünümü kadar sportif kullanım özelliklerine sahip. Özellikle yol tutuş konusunda başarılı özellikler sergileyen S-MAX iç mekan konusunda da yolcularını memnun ediyor. Stadyum tipi koltukları ile arkada oturanların da rahatlıkla yolu takip edebildiği S-MAX, 7 kişilik oturma kapasitesine sahip. S-Max’teki 2.0 litre hacimli dizel motor 140 beygir güç üretiyor. Araç motorunda olduğu gibi donanımında da Titanium ismindeki tek paket ile satılıyor.

MERCEDES B SERİSİ : Mercedes-Benz’in ilk kez 2002 yılında tanıttığı yeni Sports Tourer konseptinden türetilen B Serisi, üst sınıftaki S Serisi kadar geniş arka diz mesafesi sunuyor. Tasarımında yeni C Serisinden izler taşıyan B Serisi, Mercedes’in hem sportif hem de fonksiyonel bir aile otomobili hayalini gerçekleştirdiği bir model. İç mekanda kullanılan kaliteli malzeme ve işçilik markanın bir geleneği olarak tanımlanabilir. Mercedes B Serisi’nin en önemli özelliği ise 544 litrelik bagajının 2 bin 245 litreye kadar artırılabiliyor olması. Çarpışma testlerinden B Serisi’nde 1.5 litre benzinli ve 2.0 litrelik dizel motor seçenekleri bulunuyor. EuroNCAP çarpışma testlerinde 5 üzerinden 5 yıldız, çocuk güvenliğinden de 4 yıldız alarak ailelerin önem verdiği güvenlik konusunda da başarılı sonuçlara imza atmıştı.

TOYOTA COROLLA VERSO: Bu sınıftaki tek yerli araç olan Toyota Corolla Verso, Avrupa pazarı için sadece Toyota Adapazarı Fabrikası’nda üretiliyor. Optitron göstergeleri ve yenilikçi konsol tasarımı ile teknolojik oyuncakları seven aile babalarına oynayan Verso, araç içinde çeşitli oturma kombinasyonlarının oluşturulabilmesini sağlayan Easy Flat7 koltuk sistemi ile 7 kişilik kalabalık ailelerin tercih edebileceği bir model haline geliyor. Geniş kapı cepleri Yenilikçi tasarımı ve performanslı motorlarıyla ön plana çıkan Toyota Corolla Verso’da 1.6 litre 110 beygir benzinli ve 2.2 litre 136 beygirlik dizel motor bulunuyor. Yerli Verso, Comfort ve Elegant olmak üzere iki farkı donanım seçeneğine sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!