MotoGP heyecanı ikinci kez Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

MotoGP heyecanı ikinci kez Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 00:00

Üç günlük MotoGP 2006 heyecanı 28-30 Nisan tarihlerinde, ikinci kez İstanbul’da start alacak. Geçen yıl büyük heyecan içinde gidip, tribünlerdeki boş koltukları görünce büyük şaşkınlık yaşamıştım. Ben inanıyorum ki bu sene bilet fiyatlarındaki makul ve mantıklı değişiklikler sayesinde geçen yıl ki gibi bir görüntü olmayacak.

Motosikletle alakalı olup da MotoGP’yi bilmeyen yoktur herhalde. Hatta MotoGP’yi bilmek için motor sevdalısı bile olmaya gerek yok. Dünyada Formula 1’den bile daha fazla ilgi gören bu organizasyon ilk kez geçen yıl ülkemizde yapılmış ancak hak ettiği ilgiyi görememişti. Bunun en büyük sebebi bana kalırsa bilet fiyatlarındaki ciddi uçuk rakamlardı. Hani benim basın olarak girme durumum olmasaydı o parayı verip gider miydim? Emin değilim. Çok şükür bu sene öyle bir durum yok. Fiyatlar oldukça mantıklı. Ana tribün 90 YTL, 1’inci ve 8’inci tribün 50 YTL. Diğer tribünler 25 YTL, açık alan ise 10 YTL. Bunlar üç günlük fiyatlar.

200 beygir gücündeki teknoloji harikası motosikletleri, saatte 340 kilometreye varan süratlerde izlemek istiyorsanız bu fırsatı kaçırmayın. Geçen yıl izlerken kendi kendime ’biz de motosiklet mi kullanıyoz ya, adamlara bak, biz motosiklet kullanıyosak onlar başka bişi yapıyo. Onlar motosiklet kullanıyosa biz başka bişi yapıyoruz. Töbe töbe..’ demiştim. Dünya gözü ile görülmesi gereken bir hadise.

MOTOGP’DE ATATÜRK KUPASI

İşin enteresan yanlarından biri de bu sene MotoGP yarışından önce, sadece Türk sporcuların yarışacağı Atatürk kupasının organizasyona dahil olması. Atatürk’ün ismini uluslararası bir organizasyona verdikleri için mutlu olduğunu ifade eden TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, "MotoGP dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri. Yarış günü 200’ü uluslararası, 150’si ulusal olmak üzere 250 medya organı aracılığıyla milyarlarca insanın gözü-kulağı Türkiye’de olacak. Böylece Mustafa Kemal Atatürk’ü kurucusu olduğu ülkeyle birlikte bir kez daha dünya kamuoyunun gündemine taşımış olacağız. Bütün dünyada büyük bir prestije sahip olan bu organizasyon aracılığıyla Atatürk ismini milyarca insana duyuracağımız için motosiklet camiası ne kadar iftihar etse azdır" demiş. Bence de isim başarılı, fikir başarılı. Atatürk Kupası yarışına 2005 TMF Grand Prix’sinde ilk 20’ye giren sporcular katılacakmış.

Bu site adamı deli eder

Zaman zaman pek faydalı siteler başlığı altında yazmıştım bu siteyi de. Motosiklete ilgisi olan herkesin biraz deli olduğu gerçeğinden yola çıkarak ben bu sitenin logosuna bayılıyorum. Hunili kask bence on numara bir fikir. Forumları ve yüksek tıklanma oranıyla son dönemlerin popüler sitelerinden biri motordelisi. Başka motordelileri ile tanışmak, motosiklet hakkında bildiklerinizi paylaşmak ve bilmediklerinizi okumak isterseniz mutlaka bir ziyaret edin. www.motordelisi.com

Motosikletinizi kilitleyin

Son zamanlarda o kadar çok mail alıyorum ki motosikletim çalındı diye. Hatta bir arkadaşımızın doğum gününde çalınmış motoru. Çok şükür hiç başıma gelmedi ama çok çok acı verici bir şey diye tahmin ediyorum. Bu yüzden bir takım önlemler almakta fayda var. Fayda var diyorum çünkü bir motosikleti çalmaya ciddi ciddi niyet etmiş bir hırsıza ne yapsak boş. Adamlar ne yapıp edip bir şekilde götürüyorlar. Ancak caydırıcı önlemler almakta dediğim gibi fayda var. Bir kere mutlaka motosikletinize bir branda edinin. Hatta yeni aldığınız brandayı biraz hırpalayın ki altında bir fıstık olduğu anlaşılmasın. Şöyle pis, pasaklı hatta yamalı bantlı bir brandanın altında çalmaya değer bir alet yattığı pek düşünülmez. Bu anlamda bakımsız, pis, pasaklı bir brandanın psikolojik caydırıcılığı büyük. Bunun dışında motorunuzu park ettiğiniz yerde kilitleyebileceğiniz sağlam bir yer bulmanız ve motorunuzu sağlam bir kilitle bağlamanız da caydırıcı bir önlem. Motosiklet kilitleri konusunda www.kilitto.com adresindeki motosiklet kilitlerine bir göz atın derim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!