Moskova Devlet Akademik Tiytarosu Büyük Klasik Balesi "Don Kişot" ile geliyor

Güncelleme Tarihi:

Moskova Devlet Akademik Tiytarosu Büyük Klasik Balesi Don Kişot ile geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2006 00:00

Natalya Kasatkina ve Vladimir Vasilyov'un Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. TİM Maslak Show Center ve BKM işbirliği ile gelen grup, 8 ve 9 Nisan tarihlerinde sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Rusya'nın 3 önemli bale tiyatrosu topluluğundan biri olan, topluluk, Bolşoy Tiyatrosu Koreografi okulundan mezun olan, Natalya Kasatkina ve Vladimir Vasilyov tarafından kurulmuş. Bu iki önemli isim, 70’li yılların sonuna kadar Bolşoy Balesi’nin yıldızları arasında yer almış. 1977 yılında da BÜYÜK MOSKOVA KLASİK BALESİ ’ni kurmuşlar. BÜYÜK KLASİK BALE, klasik, geleneksel ve modern öğeleri kaynaştıran kendine özgü bale stili ile 1984 senesinde MOSKOVA DEVLET AKADEMİK TİYATROSU BÜYÜK KLASİK BALESİ ünvanını aldı.

/images/100/0x0/55ea9658f018fbb8f889b587
İşte bu önemli topluluk, şimdi dünyanın en ünlü eserlerinden birinin bale versiyonu ile İstanbul’da sahneye çıkacak: Ünlü İspanyol yazar Cearvantes’in romanı "Don Kişot". İlk bölümü 1605 yılında yazılan roman, o dönemde çok moda olan şövalye romanlarının komik bir taşlaması. Don Kişot, emektar atı Rosinante ve uşağı Sanço Panço MOSKOVA DEVLET AKADEMİK TİYATROSU BÜYÜK KLASİK BALESİ ’nin dünyaca ünlü dansçıları ile İstanbul’da beden bulacak.

Haberin Devamı

BÜYÜK KLASİK BALE bu bildik hikayeyi, kendilerine özgü bale diliyle anlatmak üzere İstanbul’a 60 kişilik bir ekiple gelecek. 2006 yılının ilk 3 ayını turnede geçiren grup, Londra, Stockholm ve Budapeşte’nin ardından İstanbul’da sahneye çıkacak.

Repertuarında 20’den fazla bale eseri bulunan MOSKOVA DEVLET AKADEMİK TİYATROSU BÜYÜK KLASİK BALESİ, 1978 yılından itibaren çeşitli turneleriyle 4 kez Türkiye’ye geldi.Ekip en son 2003 yılında, İzmir Festivali kapsamında Spartacus balesini sahnelemişti.

Gösterinin biletleri BKM ve Biletix’te satışa sunuldu. Gösterinin biletleri salon 95 YTL, balkon 70 YTL.

/images/100/0x0/55ea9658f018fbb8f889b589
İstanbullu sanatseverler, başrollerde dünyaca ünlü sanatçıları izleyecekler:
Don Kişot :
Pavel Koçetkov
Sanço Pansa : Aleksey Pryadkin (Uluslararası Yarışma madalya sahibi)
Antonina : Elena Avetisova
Karrasko : Sergey Belorıybkin (Rusya Devlet Sanatçısı)
Meyhaneci : Susana Avetisova
Kitri : Ekaterina Berezina (Rusya Devlet Sanatçısı, Uluslararası Yarışma madalya sahibi)
Bazil : Yon Kiroşu
Gamaş, Asil : Vladimir Muravlev (Uluslararası Yarışma madalya sahibi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!