Moda dünyası O’nu konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyası O’nu konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2008 00:42

SELMAN BİLAL & ALEX AKİMOĞLU

Selman Bilal’ın beyaz gömlek markası Bil’s’in yeni koleksiyonunu Alex Akimoğlu tasarladı.

Yollarınız nasıl kesişti?

Alex Akimoğlu
Üç yıl önce bir davette karşılaştık. Selman Bey birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Selman Bilal Alex Bey’i uzun süredir takip ediyordum. Radikal’deki yazılarını okuyor, bir Japon markası için tasarladığı koleksiyonları çok beğeniyordum. Misafir tasarımcı olarak Bil’s için beyaz gömlek tasarlamasını rica ettim, kabul etti.

Misafir tasarımcı olarak başladı şimdi bütün koleksiyonun yaratıcı direktörü oldu. Bütün koleksiyonu Akimoğlu’na emanet etme kararını nasıl verdiniz?

Selman Bilal
Bil’s için ilk yıllar İtalyanlar tasarım yaptı. İşlerini iyi yapıyorlar ama farklılaşamıyorlardı. Trendleri takip ediyor, pazardakine yakın işler üretiyorlardı. Bu da bizi kesmiyordu. Türkiye’deki genç tasarımcılara yöneldik. Hakan Yıldırım ve Ümit Ünal gibi kişiler bizim için beyaz gömlek tasarladı. Şimdiye kadar 20 isimle çalıştık. Ama o kanal da tıkandı. Türk tasarımcıları çok yavaş gelişiyor. Tasarım ile fonksiyonelliği harmanlamakta sorun var. Alex bu ikisini çok iyi yoğurdu.

Başarınızın sırrını öğrenebilir miyim?

Alex Akimoğlu
Fabrika ziyaretleri. Üretimi iyi bildiğim için üretime uygun tasarımlar yapıyorum. Müşteriye istediğini vermek de çok önemli. Tabii tüm bunlar zamanla oluyor. Tecrübe diyelim.

Sadece beyaz gömlek tasarlamak yaratıcılığınızı sınırlandırmıyor mu?

Alex Akimoğlu
Aksine kendimi zorlamamı sağlıyor. Bil’s ile çalışmaya başladığım ilk günlerde panik olmuştum. Ama şimdi çok hoşuma gidiyor.

2008-2009 sonbahar-kış koleksiyonunu anlatır mısınız?

Alex Akimoğlu
Modanın çılgın yıllarından 1918-1939 döneminden ilham aldım. Sanatın en zengin olduğu yıllar. Tasarladığım her yeni gömleğe bir sanatçının ismini verdim. Mesela resmin büyük ustalarından Auguste Herbin’in geometrik çizgileri bir gömleğin kupuna yansıdı. Pop art akımından etkilenen Amerikalı ressam Edward Hoopper’in tarzı bir başkasının yakasında belirdi. Mimar Le Corbusuier’in ismini verdiğim gömleğin kollarında kredi kartı için bir cep bulunuyor. Dali gömleğimin önünde kocaman bir kanguru cebi var.

Koleksiyon kaç parça?

Selman Bilal
16 parça. Sekizi kadın, sekizi erkek. Ama bu sayıya misafir tasarımcıların gömlekleri de eklenecek. Ekin Senan’ın bir gömleği olacak. Deniz Yeğin ve Aida Pekin de "Cebimdeki Çocuk" diye mini bir koleksiyon hazırlıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!