Moda dünyası bunları konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyası bunları konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 00:00

HEIDI KLUM’UN

MAHKEMELİK OLDUĞUNU


Heidi Klum’un Sinan Çetin’in sunacağı bir TV programı için Türkiye’ye geleceğini basında okumuşsunuzdur. Peki, süper modelin başına gelenlerden haberiniz var mı? Heidi Klum, NBC Universal’e bağlı Bravo kanalında 24 Aralık 2004’te Project Runway adlı bir yarışma programı sunmaya başlamıştı. Pop star yarışmasının bir türevi olan program, şarkıcı değil tasarımcı seçiyordu. Programın ilk sezonu Aralık 2004-Şubat 2005 arasında yayınlandı. Birinciye kendi moda markasını kurması için 100 bin dolar verildi. İkinci sezon başlamak üzereyken New York’lu iki moda tasarımcısı Cynthia Rodriguez ve Elizabeth Marie Anne Zwiebach "Bu programın fikri bizim" diyerek Walt Disney, NBC Universal ve süpermodel Heidi Klum’u mahkemeye verdi. Şimdi herkes programın çalıntı olup olmadığını konuşuyor. Klum henüz açıklama yapmadı. Kim bilir belki Sinan Çetin onu konuşturur!

ÖZLEM SÜER’İN DEFİLESİNİ

28-29 Ocak’ta İstanbul’da Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde "Medeniyetler Buluşmasında Kadının Rolü" adlı uluslararası bir kongre düzenlendi. Dünyadan 40’a yakın uzman katıldı. 28 Ocak gala gecesinde Özlem Süer bir defile yaptı. "Positive Future" adlı ilkbahar-yaz koleksiyonunun sergilendiği defilenin yankıları sürüyor. Moda dünyası, devlet himayesinde defile yapmanın avantaj ve dezavantajlarını, "Koleksiyonda türban yoktu" haberlerinin Özlem Süer markasına zarar verip vermediğini tartışıyor.

DUDAK ŞİŞİRTEN RUJLARI

Bilen biliyordu, meraklısı alıp denemişti ama çoğunluğun bu rujlardan geçen hafta haberi oldu. Okan Bayülgen’in Televizyon Makinası adlı programına konuk olan Şenay Akay şöyle dedi: "Dudaklarıma silikon yaptırmadım. Dudak şişirten rujlardan sürdüm, o kadar!" Ekran başındaki kadınlar meraklandı: "Dudak şişirten ruj mu, o da ne?" Açıklıyoruz. Türkiye’de satılan üç marka var. MAC Kozmetik "Clear Lip Glass Lip Gloss" adını verdiği bu rujları dört yıllık araştırmayla üretmiş. İçinde dudakları şişiren özel bir jojoba formülü var. Diğer markanın adı My City Lips. Penelope Cruz, Tyra Banks, Tery Hatcher gibi ünlüler, dudakların kolajen üretmesini sağlayan bu ruju kullandıklarını açıkladı. Ruj "Ürünümüz hayvanlar üzerinde değil, ünlüler üzerinde test edilmiştir" sloganıyla satışa sunuyor. Üçüncü ürünün markası Sally Hansen. Yalnız eczanelerde satılıyor. İçeriğindeki protein ve kolajen sayesinde dudakları yüzde 30 kalınlaştırdığı iddia ediliyor.

ÖDÜLLÜ İSTANBUL KOLEKSİYONUNU

Tasarımda ekol olarak kabul edilen Wallpaper Dergisi, ünlü tasarımcı Ross Lovegrove’un Vita için tasarladığı İstanbul Koleksiyonu’nu "En İyi Banyo" ödülüne layık gördü. Dergi koleksiyonu "alçakgönüllü gözükmesine rağmen tutkulu bir koleksiyon" olarak tanımladı. Lovegrove’la Vitra ile sözleşme imzaladığı günlerde bir röportaj yapmıştım. "Hem ekoloji hem güzellik açısından suyun yaşamdaki yerini vurgulayarak çağdaş tasarımlar yapacağım" demişti. Yaptı da. Açık müze olarak nitelendirdiği İstanbul’dan çok etkilendiği için koleksiyonun ismi İstanbul oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!