Michael Jackson'un annesi: Oğlum masum

Güncelleme Tarihi:

Michael Jacksonun annesi: Oğlum masum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2003 01:52

Hürriyet muhabiri Daphne Barak'ın sorularını cevaplandıran Michael Jackson'ın annesi Catherine Jackson, oğlunun bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğuyla ilgili iddialara, ‘‘Michael ile konuştum, o hiç endişeli değil, çünkü kendinden emin, oğlum masum’’ dedi.

Bazen göz yaşlarını tutamadı, bazen anıları aklına geldikçe gülümsedi. Oğluyla ilgili söylenenler onu çok incitmiş. Özellikle medyaya çok kırılmış ama konuşma boyunca fark ettim ki, o her şeye rağmen çok gururlu bir kadın. Kendisiyle de, hayatıyla da, oğluyla da gurur duyuyor. Üzgün ama gururlu. Catherine Jackson, tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Belki, bir süre haberleri izlemeseniz sizin için çok iyi olacak Catherine?

- Çok doğru, bu benim için çok zor, ben onun annesiyim. Michael'la konuştum, o hiç endişeli değil çünkü kendinden emin, o masum. Ama ben çok endişeliyim. Çünkü evine bir şeyler yerleştirip, ona tuzak kurmuş olabilirler. Biliyorsun bu ülkede kurallar beyazlar için ayrı, biz siyahlar için ayrı. Neler olacağını hiç bilemiyorum.

Michael kaç yaşında şarkı söylemeye başladı?

- Üç veya dört yaşındaydı. Anaokulunda olması gerektiği yaşta o sahnedeydi.

Onun büyük bir star olacağını ne zaman anladınız?

- Biz çocukların sesini teybe çekip, kaseti Motown'a gönderdik. Bir yıl sürdü cevap gelmesi. Bir yıl sonra geldiler ve Bobby Taylor'la birlikte stüdyoya girip onlara hemen bir albüm yaptılar. Sonra ardından şovlar geldi, o zaman ben, ‘‘Tanrım, galiba bu çocukların yolu açık’’ dedim.

Eşiniz Joe, çocukların her işini yönetiyordu. Ama bir gün bir mektup aldınız ve artık Joe'nun onların işlerine karışmasını istemediklerini öğrendiniz?

- Evet, çok üzüldük. İğrenç bir duyguydu bu. Artık menajerleri ve ne yapmaları gerektiğini söyleyen birçok insan vardı. Bizi dinlemiyorlardı. Çocuklarımızı bizden çaldıklarını düşündük.

İnsanlar niye Jacksonlar'la bu kadar uğraşıyor?

- Bilmiyorum, hiç bilmiyorum. Etrafta bir sürü yalan dolanıyor hakkımızda ve insanlar bu yalanlara inanıyorlar. Komedyenlerin söyledikleri, yaptıkları şakalar dayanılır gibi değil. Ne söylediklerini bilmiyorlar. Onlar sadece insanları eğlendirmek istiyor. Bazıları aslında bizi seviyor, bazılarıysa gerçekten nefret ediyor. Ama pek de umurlarında değiliz. Onlar bizi kullanarak insanları eğlendirmeye çalışıyor. Sanırım, bu da şöhretin bedeli.

Sizce çocuklarınız arasında en yeteneklisi hangisi?

- Kesinlikle birisi diğerinden daha yetenekli değil. Hepsi kendi çizdiği yolda çok yetenekli. Biliyorum, bazıları diğerlerinden daha başarılı ama dediğim gibi hepsinin kişilikleri farklı. Bazıları daha dışa dönük, bazıları değil. Bazıları daha şanslı. Ama bir tanesinin daha başarılı olması, daha yetenekli olması demek değil kesinlikle.

MIchael eşcinsel değil

Michael eşcinsel mi?

- Hayır, tabii ki. Olmadığını biliyorum, ben onun annesiyim.

Eğer, gay olsaydı bunu kabul eder miydiniz?

- O gay değil!

BBC'deki konuşmasında Joe çocukluğunda Michael'ı dövdüğünü açıkladı.

- Babalar disiplin uygulamaz mı? Ben ebeveyn olarak daima daha yumuşak olan taraftım.

Michael, bu dövme olayından çok farklı bahsediyor.

- Bimiyorum. Sanırım, bunda medyanın rolü büyük. O hiç bir zaman yanıma gelip bundan şikáyet etmedi ki, en azından bana söyleyebilirdi. Geçmişe bakınca, belki bizim bazı uygulamlarımız bugünkünden biraz daha farklıydı. Ama babası da ben de onu çok seviyoruz.

Peki torunlarınızla aranız nasıl? Michael'ın çocukları? Siz de torunlarınızı gördüğünüzde maske takıyor musunuz?

- Hayır, o kadar da değil! Sanırım onun çocuklarına maske takmasının nedeni, kaçırılmasından korkması ya da bunun gibi bir şey. Ya da medyanın onları görüntülemesini, resimlerinin gazetelerde basılmasını ve herkesin onları tanımasını istemiyordur.

Onları ne sıklıkta görüyorsunuz?

- Ayda bir veya iki ayda bir.

Michael nasıl bir baba?

- Mükemmel bir baba.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!