Michael Jackson'ın varisleri yaşadı!

Güncelleme Tarihi:

Michael Jacksonın varisleri yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 21:35

Michael Jackson ile ortak oldukları müzik yayıncılığı şirketinin tüm telif haklarını Sony, 750 milyon dolara satın aldı. Şirketin yaptığı 750 milyon dolarlık ödemeden ise Michael Jackson'ın annesi Katherine ve üç çocuğu Prince, Paris ve Blanket faydalanabilecek. Peki; Michael Jackson kimdir? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

25 Haziran 2009 günü, kalp durması sonucu Los Angeles'ta hayata veda eden, pop müziğinin kralı olarak tanınan Michael Jackson’ın 1985 yılında 41,5 milyon dolar vererek ortak olduğu dünyanın bir numaralı müzik yayıncılığı şirketi Sony/ATV, şarkıcının varislerinin sahip olduğu telif haklarını 750 milyon dolar vererek geri aldı.

Şirketin kontrolünü tamamen ele geçirmiş oldu!

Bu anlaşma ile Sony, müzik yayıncılığı şirketinin kontrolünü tamamen eline almış oldu. Şirket böylece Beatles, Queen, Rolling Stones, Bob Dylan, Eminem, Alicia Keys, Taylor Swift ve daha birçok müzik efsanesinin şarkılarından kazanç elde edebilecek.

Şirketin yaptığı 750 milyon dolarlık ödemeden ise Popun Kralı'nın annesi Katherine ve üç çocuğu Prince, Paris ve Blanket faydalanabilecek.

Haberin Devamı

Michael Jacksonın varisleri yaşadı

Michael Jackson Kimdir?

Gary, Indiana doğumlu olan Michael Jackson, 29 Ağustos 1958 tarihinde dünyaya geldi, 25 Haziran 2009 tarihinde, Los Angeles, Kaliforniya’daki evinde kalp durması sonucunda vefat etmiştir.

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra müzisyen, besteci, söz yazarı ve dansçı kimliği ile de büyük başarı yakalayan Jackson, ailesinin dokuz çocuğunun yedincisi olarak dünyaya geldi. 1964 yılında, henüz 6 yaşındayken babasının kurduğu Jackson 5 grubunda müzik yaşamına atılmıştır.

Daha sonra Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991), HIStory (1995) gibi milyonlarca satan solo albümlere imza atan Jackson, büyük bir şöhret kazanmış ve “Popun Kralı” (İngilizce: King of Pop) olarak anılmaya başlanmıştır.

Albümleri tüm dünyada 140 milyon üzerinde satmıştır. Michael Jackson sadece stüdyo albümleri olarak 125 milyon albüm satışı ile stüdyo albümleri dünyada tüm zamanların en çok satmış müzisyenidir.

Thriller albümü 55 milyon üzeri ile dünyada en çok satan 1. albümdür, ayrıca ABD'de en çok satan 1. albümdür. Dünyanın en çok satan albümleri listesinde beş albümü ile listeye en çok girmiş 1. kişidir ve Thriller ile 1 numaradadır.

Haberin Devamı

Tamamen kendine ait dans tarzı ile, dansa yeni bir soluk getirmiş, herkesi etkilemiş, dünyaca ünlü R&B müzisyenlerin danslarında Michael Jackson figürleri görmek klasik hale gelmiştir, R&B kliplerindeki birçok dans hareketinin orijini Michael Jackson'a aittir, dünyanın en iyi dansçılarından biri olarak gösterilir. Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmiştir.

Michael Jackson, özellikle ölümünden önceki son yıllarda bazı sağlık sorunları ve skandallarla gündeme gelmiştir.

Üç çocuk babası olan Michael Jackson, 25 Haziran 2009 günü Los Angeles'taki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu koma hâlinde hastaneye kaldırılmış fakat kurtarılamamıştır. Ölüm nedeni kalp durması sanılsa da, Los Angeles Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı otopsi ile ölüm nedeninin uykusuzluk tedavisinde kullandığı çok güçlü anestezi ilacı propofol olduğu açıklanmıştır.

Haberin Devamı

Propofol ve sakinleştirici lorazepam ilaçlarının Jackson'ın ölümünün en önemli nedenleri olduğu kaydedilen açıklamada, Jackson'ın kanında midazolam, diazepam, lidocaine ve ephedrine ilaçlarının da bulunduğu söylenmiştir. Olayın cinayet olmasından şüphenilmekle birlikte Jackson'ın şahsi doktoruna Şubat 2010'da “kazara ölüme sebebiyet verme” suçundan dava açılmıştır. Bu dava doktorun mahkeme kararıyla hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlandı.

7 Temmuz 2009'da, Jackson'ın ölmeden 2 gün önce son provasını yaptığı Staples Center'da onun için bir anma töreni düzenlendi. Bu törene Usher, Mariah Carey, Lionel Richie, Jennifer Hudson, Brooke Shields gibi ünlüler katıldı. Bunun yanında tüm ailesi, çocukları ve hayranları da oradaydı. Tören dünyada en çok kişi tarafından izlenen cenaze töreni ve televizyon olayı oldu.Törenin sonunda tüm aile sahneye çıktı. Jackson'ın kızı Paris de kısa bir konuşma yaptı.

BAKMADAN GEÇME!