Mezuniyet gecesinin yıldızı siz olun!

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet gecesinin yıldızı siz olun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 01:00

Lise yıllarının sonu, sınavlar, üniversite heyecanı derken sıra mezuniyet gecesine geldi. Peki hayatınızın önemli dönüm noktalarından birini temsil eden bu törende ne giyeceğinize karar verdiniz mi? Kıyafet seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Cevabınız “hayırsa” bu yazıyı pür dikkat okumanızı öneririm!

Haberin Devamı

Mezuniyet gecesi kıyafetini seçmek için zaman giderek daralıyor. Daralan zaman çoğu genç kıza da telafisi zor hatalar yaptırıyor. Aceleye getirmemek için seçiminizi son ana bırakmayın ve bazı konuları mutlaka dikkata alın.   
 
En önemlisi; siz siz olun, yaşınızı, tazeliğinizi ve genç enerjinizi yansıtacak seçimler yapmaya özen gösterin.   

Yaşanan mezuniyet telaşını izlerken, sekiz yıl öncesine, kendi lise mezuniyetime dönüyorum ister istemez... Ve ne kadar değiştiğimi, büyüdüğümü fark ediyorum. 

Gerçekten de tam bir geçiş dönemidir lise mezuniyeti... Ne çocuk ne de kadınsındır. Arada bir yerlerde hissederken kendini, yanlış seçimler yapman da olasıdır. Çünkü büyük görünmek ile dikkat çekmek arasındaki farkı anlayamazsın.
ışte bu noktada ben de işinizi kolaylaştırmak, yaşınıza uygun ve modern bir görünüm kazanmanıza yardımcı olmak için size bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

DEĞİŞİM KAÇINILMAZ   

18-22 yaş arası, fiziksel açıdan ciddi değişikliklere açık bir dönemdir. Kilo alıp verdiğiniz, vücudunuzun, yüzünüzün değiştiği, hatlarınızın oturduğu bu dönemde, seçimlerinizi değişim bilinciyle yapmanız önemlidir.

Örneğin bu zaman zarfında fazla kilolarınızın olması son derece doğaldır. Eğer bunu sorun ediyorsanız, kumaş seçiminizi dikkatli yapmanız gerekir. ınce, hatları belli eden kumaşlar yerine daha tok kumaşlardan hazırlanmış bir elbise seçerek kalın bölgeleri gizleyebilir, ince bölgeleri ön plana çıkarabilirsiniz.

KENDİNİZ OLMALISINIZ

Dünya modası hep daha genç görünmeyi hedefliyor, modacılar koleksiyonlarını bu amaca hizmet edecek şekilde hazırlıyor. Bu açıdan çok şanslısınız; moda zaten sizin yanınızda!

Bu sezonun modası belli; abartıdan uzak, taze ve doğal bir görünüm... Kıyafetlerde uçuk pembe, buz mavisi gibi pastel tonlar ve gökkuşağı renkleri öne çıkıyor, etrafa genç bir enerji yayıyor.

Seçtiğiniz modellerde abartıya kaçmanıza da hiç ama hiç gerek yok. Makyajınız ve saç modeliniz ne kadar sade, ne kadar doğal olursa, kıyafetinizde modern kesimlere ne kadar öncelik verirseniz, o kadar hoş görüneceğinizden şüpheniz olmasın.
Ayrıca hem masum hem de çekici görünmek mümkün... Sırt bölgesi atlet şeklinde hazırlanmış abiyeler, önü kısa-arkası uzun şifon elbiseler, hem çarpıcı ve genç hem de modern duruşunuzu perçinleyerek gecenin yıldızı olmanızı sağlayacaktır.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!