Mezuniyet dosyası

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet dosyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 10:56

Okullar kapandı, beklenen gün geldi...İşte mezuniyet gecesine özel kıyafet seçiminden, makyaj önerilerine kadar aradığınız herşey...

Haberin Devamı

Romantik tasarımlar                                                                                                                 

Doridorca, mezuniyet için hazırladığı yeni koleksiyonunda kısa abiyelere ağırlık veriyor. Yaza özel 200 pa rçalık geniş koleksiyon sunan Doricorca; beyaz, bej, pembe, sarı, nil yeşili gibi pastel tonlarla romantik; kırmızı, mor, saks, fuşya gibi daha baskın renklerle de çarpıcı bir görünüm yaratıyor. Doridorca koleksiyonunda mezuniyet için kısa elbiseler, boyundan bağlı, tek omuzlu ve askılı uzun elbiseler yer alıyor. İpek, şifon, tül, tafta ve saten kumaşların kullanıldığı abiyeler, drape, pile, büzgü ve fırfır ile süslenerek 2009 yaz modasının ana hatlarını ortaya koyuyor.

Aşk temalı koleksiyon                                                                                                                                                                                                                               

Haberin Devamı

Çift Geyik Karaca tasarım ekibinin sonsuz aşk teması ile hazırladığı yeni mezuniyet koleksiyonu, soft ve pastel renklerden oluşuyor. Mint yeşilleri, pudra pembeler, gri maviler, camel ve kahve tonlarının hâkim olduğu yumuşak geçişli kombinasyonlar doğal ve büyüleyici bir şıklık sunuyor. Çift Geyik Karaca, “Sonsuz Aşk” koleksiyonunda ifadelerin ve detayların daha organik ve natürel olduğu aralıklarda, pamuk, organik pamuk, bambu, keten ve merserizelerle modernle doğalı, ince bir çizgide buluşturuyor.                 

Beyazdan başlayan, mavi, buz yeşilleri, gri, kahve, kızıl kahveden siyaha uzanan renk anlatımları, mezuniyet partinde yaşayacağın başlangıçları müjdeliyor.

Mezuniyet elbiseni aksesuarla tamamla                                                                                                                       

Fabrika’nın mezuniyet partin için tasarlanan Fabrika Nite Koleksiyonu 2009 yaz sezonuna geniş ürün yelpazesiyle hızlı bir giriş yaptı. Hem kadın hem de erkek için tasarlanan koleksiyonda; abiye elbiseler ve bluzlar, smokinler, tek ceketler ve aksesuarlar yer alıyor. Fabrika Nite Kadın Koleksiyonu’nun büyük bir bölümünü oluşturan abiye elbise grubunda gece mavisi, beyaz ve siyahın yanı sıra baharın cıvıl cıvıl renkleri de dikkat çekiyor. Uzun, kısa, dar ve bolkesimli farklı model alternatifleri bulunan elbiseleri, Fabrika’nın aksesuar koleksiyonunda yer alan ayakkabı, kemer ve gece çantalarıyla tamamlayabilirsin. Gece çantaları ve kemer grubunda siyah ve gümüş rengi ön plana çıkıyor. Ayrıca Fabrika’nın takı grubunda elbiseleri tamamlayacak özel tasarım takılar da dikkat çekiyor.
Mezuniyet heyecanı yaşayan genç erkekler için de Fabrika Nite Erkek Koleksiyonu’nda smokin, takım elbiseler, smokin gömlekleri ve tek ceketler bulunuyor. Koleksiyonda ağırlıklı olarak siyah renk kullanılıyor. Smokinleri tamamlayan kırışık rugan ayakkabılar, siyah, ekru ve gri tonlarında papyon ve kuşak takımlar dikkat çekiyor. Farklı metaryallerden hazırlanan aksesuar grubunda da özel tasarım kol düğmeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Mezuniyet geceni zarafetinle renklendir

Sarar Kadın 2009 İlkbahar- Yaz Koleksiyonu’nda yer alan çarpıcı gece kıyafetleri ile mezuniyet geceleri renkleniyor. Sarar Kadın, yazın en sıcak günlerini mezuniyet heyecanı ile yaşayacaklara kaliteli kumaşlardan oluşan koleksiyonu ile göz kamaştıran alternatifler sunuyor. Sarar Kadın, mor ve kırmızı tonlarının öne çıktığı, dantellerle hareketlendirilen abiye elbiseleri ile okul hayatının belki de en önemli gününde onların yanında olmaya devam ediyor. Sarar Kadın’ın, yüzde 100 ipek şifon ve dantel karışımı kumaşların hâkim olduğu gece elbiseleri koleksiyonundaki mini elbiseler ile genç kızlar daha feminen görünüyor. Sarar Kadın’ın gizeminden ödün vermeyen uzun elbiseleri ile tüm gece boyunca kendini yıldız gibi hissedebilirsin.

Haberin Devamı

Mezuniyet gecesinin prensesi sen ol!                 

Makyaj Uzmanı Nur Toktay, mezuniyet gecesinde mükemmel görünmenin ipuçlarını veriyor. Nur Toktay, nasıl bir makyaj yapacağına karar veremeyenler için seni gecenin prensesi yapacak öneriler sunuyor.
Bahar aylarında henüz güneşe maruz kalmamış ciltler için aydınlık tonlarda baz makyajını doğal kapatıcılık sağlayan fondötenle yapmaya başlamadan önce, mutlaka iyi bir nemlendiriciyle cildini nemlendirmeni öneriyor. Yapmış olduğun bu cilt bakımıyla, baz makyajın ciltte daha da güzel görünmesini sağlayacaksın. Cildin nemlendiriciyi emdikten sonra makyaj için hazırdır.
- Daha temiz bir makyaj sağlamak için, makyaja gözlerden başlamalısın. Böylece, göz makyajını yaparken göz altına dökülebilecek farları temizledikten sonra fondöten uygulamana başlayabilirsin.
- Göz makyajının da kalıcılığını artırmak için kullanmış olduğun fondöteni, önce göz kapaklarına uygulaman, daha kalıcı bir göz makyajı sağlar.
- Kıyafetiniz pastel tonlardaysa mavi, fuşya, pembe renkli farları; kıyafetin daha çarpıcı renklerdeyse kahve, bronz, yavruağzı tonlarındaki farları kullanmalısın.
- Göz farını, göz kapağının üzerine iyice yaydıktan sonra kirpik diplerine siyah göz kalemi uygula. Ardından da gözlerde takma kirpik etkisi yaratan yoğun bir maskara kullan.
- Gözlerin küçükse, daha dikkat çekici bir görünüm yaratmak için maskarayı alt kirpiklerine de uygula.
- Problemli bir cildin varsa, fondöteni uygulamadan önce, sivilciler veya cilt lekelerinin üzerine kapatıcı uygulayın.
- Cildine gece boyu doğal bir görünüm verecek fondötenini, allıkla tamamlayabilirsin. Allığı hafif darbelerle, elmacık kemiklerinden şakaklarına kadar sür.
- Dudaklarda bu sezon olabildiğine çarpıcı renkler ön planda. Fuşyalar, kırmızılar ve koyu pembeler bu sezonun vazgeçilmezleri arasında. Farını çarpıcı renklerde tercih ettiysen, dudaklarda açık pembe, hatta ten renginde bir ruj tercih ederek dengeli bir makyaj sağlayabilirsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!