Metropol Kabusu

Güncelleme Tarihi:

Metropol Kabusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2004 13:40

Aydın Sayman'la birlikte yönettiği Sır Çocukları adlı filmiyle tanınan genç yönetmen Ümit Cin Güven, bu kez Metropol Kabusu ile sinemalarda. Ortak çalışma olan ilk filminde kapkaç terörünün "diğer cephesine" bakan Güven, tek başına kamera akasına geçtiği Metropol Kabusu'nda yine sokaklarda dolaştırıyor kamerasını. Mine Çayıroğlu, Timur Ölkebaş, Hasan Mullaoğlu'nun başrolyeri paylaştığı filme usta oyuncu Ayla Algan da konuk oyuncu olarak destek veriyor.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Mazlum, doğudan göç etmiş, fakir bir ailenin en büyük oğludur. Babası uzun bir süre cezaevinde kalmış, orada hastalanmış ve ölmüştür. Babasının ölümünden sonra evin büyüğü olarak iş arar fakat bulamaz.

Annesinden de gizli tutarak  kapkaççılık yapmaya karar verir.  Kapkaççıların ağabeyi konumunda olan Şahin, çocukluğunda cezaevine girmiş, genç yaşlarda tekrar çıkmıştır. Ailesini beş yaşlarındayken kaybetmiştir. Sicilinin bozuk olmasından dolayı iş bulamamış, kapkaççılığı bilerek ve isteyerek sürdürmüştür. Arkadaş çevresiyle birlikte Mazlum'a kapkaççılığı öğretmeye karar verirler.

Yıllar önce kaybettiği ailesini hayal meyal hatırlayan Şahin'in bir de kız kardeşi vardır.
Metropolün sıradan bir gününde yolları acımasızca kesişecek, İlahi adalet tecelli edecektir.

Haberin Devamı

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Ümit Cin Güven
Senaryo: Ümit Cin Güven
Oynayanlar: Mine Çayıroğlu, Timur Ölkebaş, Hasan Mullaoğlu, Mustafa Üstündağ, Murat Baran, Ayla Algan, Mustafa Uzunyılmaz, H. İbrahim Kuzucu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!