Güncelleme Tarihi:
Yorgunluğa ve strese karşı
Kahvaltı: Yoğurt ya da kaymaksız süt, soya ekmeği, bir çay kaşığı bal.
Öğle: Rendelenmiş havuç, taze marul ya da rezeneden oluşan salata.
Ara öğün: Yoğurt ya da kaymaksız süt veya mikserden geçirilmiş portakal, kivi, elma.
Akşam: Haşlanmış bezelye, havuç ve soğan, 80 gr. salam ve taze kaşar, 50 gr. ekmek.
Ara öğün: Yoğurt ya da kaymaksız süt veya mikserden geçirilmiş portakal, kivi, elma.
Fazla kolesterole karşı
Kahvaltı: Süt ya da yağsız yoğurt, 3 adet kepekli bisküvi, 3 çaykaşığı haşlanmış mısır.
Öğle: 60 gr. domatesli pilav, haşlanmış tavuk göğsü, yeşil salata ya da tercihinize göre haşlanmış fasulye, kabak, ıspanak, sebzelere biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz, mevsim meyvesi.
Ara öğün: Mevsim meyvesi
Akşam: Haşlanmış sebze, 140 gr. balık, haftada bir kereden fazla olmamak kaydıyla 40 gr. peynir ve haşlanmış yumurta, 50 gr. ekmek.
Şişmelere karşı
Kahvaltı: Suya karıştırılmış bir çay kaşığı bira mayası, kaymaksız süt, 2 çay kaşığı bal, 2 adet kepekli ekmek.
Ara öğün: Üzüm.
Öğle: Sebzeli makarna ya da pilav.
Ara öğün: Çilek ya da ananas.
Akşam: Haşlanmış balık ya da tavuk göğsü, salata turp, patates ya da hindiba olabilir.
Selülide karşı
Sabah: Kaymaksız yoğurt, 65 gr. kepekli ekmek ya da çay, kahve, iki adet kepekli bisküvi, bir çay kaşığı bal.
Ara öğün: Meyve.
Öğle: Karışık yeşil salata, kepekli ekmek.
Ara öğün: Rendelenmiş havuç ya da elma.
Akşam: 150 gr. haşlanmış dana eti, haşlanmış kabak, yeşil salata, 60 gr. kepekli ekmek. Gün içinde 20 gr. zeytinyağı kullanabilirsiniz.