Mehmet Aslantuğ'dan sitem

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Aslantuğdan sitem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 01:00

Mehmet Aslantuğ’dan İsmail Cem Televizyon Ödülleri’ne ağır eleştiri.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “İsmail Cem Televizyon Ödülleri” tartışmaları da beraberinde getirdi. Hanımın Çiftiliği dizisinin başrol oyuncusu Mehmet Aslantuğ bir açıklama yaparak bundan sonra içinde bulunduğu hiç bir proje ile ödüle katılmayacağını açıkladı.

Ünlü sanatçı Mehmet Aslantuğ, geçtiğimiz günlerde verilen İsmail Cem Ödüleri’nin televizyon dünyası için tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Bir çok kişi ve kurumun iyi niyetlerinin istismar edildiğini de dile getiren Aslantuğ, ilki yapılan ve üstelik İsmail Cem gibi saygın bir kişinin adı kullanılarak organize edilen bu ödüllerin, seçim kriterlerinin ve organizasyonun anlayışının değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İyi niyetli bulmuyorum 

Şimdiye kadar aldığı ödüller nedeniyle ödüle doymuş bir sanatçı olarak bu organizasyondan ödül alıp almamasının önemli olmadığını da özellikle vurgulayan Aslantuğ, “Beni tanıyan herkes bilir ki, mesleki ve kişisel tatmin duyguları acıkmış biri değilimdir. 40’ı aşkın ödülle onurlandırıldım ve bunların üçünü, üstelik üstüste Antalya Film Festivali’nden aldım. Bu yüzden sözlerim ödül alamadığım için kızgınlıkla söylenmiş olarak algılanırsa üzülürüm. Kaldı ki, Kenan da (İmirzalıoğlu), Kıvanç da (Tatlıtuğ), kardeş gibi sevdiğim, beğeni ve gururla izlediğim oyunculardır. Onlar da bunu bilirler” dedi.

İsmail Cem Ödülleri’nin saygınlık, vefa ve dürüstlük gibi duygularla algılanması gerektiğini, ancak kendisi gibi bir çok ismin seçimlerin belli kriterlere uygun yapılmadığına inandığını belirten Aslantuğ, “Böyle bir organizasyonu, ödül dağılımının çok gizli tutulması amacıyla, jüri tartışmalarının ve gerekçelendirmelerinin olmadığı; bir yanı çok manidar duran kriterlere, değerlendirmelere teslim etmek; birçok değerli yapımcıyı, yönetmeni ve sanatçıyı daha başlarken hayal kırıklığına uğratmış, iyi niyetlerini istismar etmiştir” diyerek duygularını dile getirdi.

Aslantuğ, sözlerini şöyle noktaladı: ‘Hanımın Çiftliği’ gibi, kendi döneminin toplumsal ve politik yaşamına da ışık tutan, televizyon dramaları arasında farklı bir imzanın, yazarının çerçevelediği atmosfer ve dönem titizlikle yaratılarak; inanılmaz bir emek ve maliyetle ortaya çıkmış bir çalışmanın; yapım, yönetim, senaryo ve görüntü kategorilerinde açık ara farklı durmasına rağmen; kostüm, dekor, makyaj ödülleriyle geçiştirilmesini iyi niyetli bulmuyorum! İsmail Cem adı ve hatırasını saygıyla dışarıda bırakarak, bu anlayış orada durdukça, ne yapımcı, ne yönetmen, ne de aktör olarak dahil olduğum hiçbir çalışmayla bu yarışmaya gitmeyeceğimi beyan ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!