Megane ailesi tam kadro fuarda

Güncelleme Tarihi:

Megane ailesi tam kadro fuarda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2004 21:10

20-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Auto Show 2004 fuarında Renault, küçük segmentte yer alan yeni modeli Modus’u ilk kez Türk otomobilseverlerin beğenisine sunarken, tüm Megane II ailesini de biraraya getiriyor. Megane II CC ve Grand Scenic ile birlikte 7 üyeden oluşan Megane II ailesini tamamlayan Renault, ayrıca Espace’ı de fuarda sergileyecek.

AUTO Show 2004 fuarında 1940 metrekarelik bir alana sahip Renault standı, 4’üncü salonda yer alıyor ve 4 ana temadan oluşuyor. Bunlardan ilki Monospace (Tek hacimliler) bölümü. Tek hacimli modellerin yaratıcısı olan Renault, bu bölümde Espace, Scenic, Grand Scenic ve Modus modellerini sergiliyor. Bu vesile ile Renault Modus’ün Türkiye’de ilk gösterimi yapılacak. Renault standının ikinci bölümünde Megane ailesi sergileniyor. Ailenin 7 modelinin sergileneceği bu bölümüde ziyaretçiler tüm Megane modellerini inceleme fırsatı bulacaklar.

5 YILDIZLI 7 MODEL

Standın üçüncü bölümü ise spor otomobillere ayrıldı. Son yıllarda otomobil sporlarına başarılı bir dönüş yapan Renault, Clio Super 1600, Clio V6, Clio RS modellerinden oluşan spor otomobil gamını sergiliyor. Ayrıca Renault’nun Formula 1 aracı R24 spor otomobiller arasında yer alacak.

Standın son bölümü ise güvenlik konusuna ayrıldı. Bu bölümde Renault’nun Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan 7 modeli Modus, Megane CC, Megane HB, Scenic, Espace, Laguna ve Vel Satis sergileniyor.

Renault fuarda, Modus, Espace, Scenic, Grand Scenic, Megane CC, Megane Wagon, Megane RS, Megane HB, Megane Sedan, Vel Satis, Laguna, Clio RS, Clio V6, Clio Super 1600, Formula 1 aracı R24, Clio Symbol, Kangoo ve Trafic modellerini sergileyecek.

Cam tavanlı Megane’nın üstü tamamen açılıyor

2005 yılında Türkiye pazarına sunulacak olan ve cam açılır tavana ‘standart’ olarak sahip olan ilk otomobil olan Megane II coupe-cabriolet hem cabriolet, hem de coupe müşterilerine hitap ediyor. Euro NCAP güvenlik testinden en yüksek not olan ‘5 yıldız’ alan Megane II coupe cabriolet sınıfının en güvenli otomobili ilan edildi.

Karmann teknolojisi ile geliştirilen cam tavan, estetiğin yanısıra Megane II coupe-cabriolet’ye çok sayıda avantaj kazandırıyor. Cam tavan dış dünya ile sürekli bir bağ oluşturuyor ve çok geniş bir arka görüş alanı sağlıyor ve böylece klasik coupe cabriolet modellerine özgün kapalı yerde kalma hissi yok ediliyor.

Araçta çok sayıda eşya yerleştirme gözü bulunuyor ve 17 litre hacimli soğutmalı torpido gözü içindekilerin çalınmaya karşı korunması amacıyla dış kapılar kapandığında otomatik olarak kilitleniyor. Megane II coupe-cabriolet, dört ‘gerçek’ koltuğu ile geniş bir iç mekana sahip. Ayrıca, Megane II coupe-cabriolet 490 dm3 ile sınıfının en büyük bagaj hacmine sahip model (VDA). Cabriolet konfigürasyonunda ise 190 dm3’lük bir hacim (VDA) korunuyor.

Espace’ın bagaj hacmi 3 bin litreye çıkıyor

Renault, 2005 yılında Türkiye pazarına sunacağı Espace ile hem monospace modellerin, hem de üst gam otomobillerin sınırlarını zorlamayı hedefliyor. Espace, Renault’nun yeni görsel kimliğinin ağırlık merkezindeki otomobil. 16 inç ve 17 inç tekerlekleri, gücünü yansıtan etkili profili, dinamik kasa formu ve performansı ile dengeyi en geniş hacimli monospace’te buluşturuyor. Otomobilde bulunan üç sıraya tam 7 koltuk yerleştirme imkanı bulunuyor. 7 kişilik versiyonda 456 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar çıkartıldığında 3000 litreyi geçiyor.

Monospace tasarımı, güçlü profili, kasa formu ve geniş cam yüzeyleri ile Espace, aynı Vel Satis gibi Renault marka kimliğinin belirgin çizgilerine sahip. İç mekan, otomobilde daha fazla yaşam zevki için paylaşılan bir alanda bireysel konfor ayrıcalığı sağlıyor. İç mekanda otomatik park freni ve park desteği gibi sürüş zevkini artıran çok sayıda teknolojik donanım da mevcut. Monospace olmasına rağmen üst gam sınıfına özgün teknolojileri de içeren Espace’ta daha güçlü bir aydınlatma için kısa ve uzun huzmeli çift far fonksiyonu içeren xenon ampüllü bir sistem kullanıldı. Park yardım sensörü, yağmur ve ışık sensörleri, entegre açılımlı yakıt deposu kapağı gibi diğer özellikler de aracın donanım yelpazesini tamamlıyor.

Modus, Türkiye’de ilk kez vitrine çıkıyor

Küçük otomobiller segmentinde, 2005 yılının ilk yarısında Türkiye pazarına sunulacak olan Renault Modus, kompakt dış boyutlarıyla sıradışı genişlikte bir iç mekan sunabilen ‘hem küçük hem geniş’ bir otomobil olma özelliğine sahip. Güvenlik konusunda ise bağımsız kuruluş Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen testler sonucunda Modus, küçük otomobiller segmentinde en yüksek not olan ‘5 yıldız’ alan ilk otomobil oldu, böylece ‘kategorisinde en güvenli otomobil’ ünvanını elde etti. Renault, Modus ile I segmentinde klasik modellere yeni bir alternatif sunuyor. ‘Hem küçük hem de geniş bir otomobil’ olan Modus son derece kompakt dış boyutlarına rağmen olağanüstü geniş bir iç mekan sunuyor.

Otomobilin tasarımı ve sıcak iç mekan dizaynı ergonomiye öncelik veriyor. Geniş iç mekan özellikle açılır tavanı sayesinde son derece aydınlık. Megane II’den esinlenerek geliştirilmiş olan elektrik açılır tavan versiyonu dışında, Modus’te ayrıca kullanımı son derece pratik yepyeni bir manuel açılır tavan da sunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!