Maydanozun faydaları

Güncelleme Tarihi:

Maydanozun faydaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

SALATA ve yemeklerin süsü olan maydanozun kişinin günlük A ve C vitamin ihtiyacını karşılayacak güçte olduğu bildiriliyor. Uzmanlara göre, iştah açıcı özelilği bulunan maydonuz, içerdiği maddeler nedeniyle vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. A ve C vitamini, uçan yağ, inosit, kükürt, demir, fosfor ve mangan elementleri açısından zengin olan maydanozun herbalistlere (Bitki bilimcilere) göre, bir çok yararı bulunuyor. Bitki bilimcilere göre yatmadan evvel yenilen maydanoz sabahları tatlı bir nefesle uyanmayı sağlıyor. İştah açıcı özelliği de olan maydonuzun yemeklerde ve salatada yenilmesi ya da kaynatılıp suyunun içilmesi görme gücünü arttırıyor. Maydanozun diğer yararları şöyle:

Anne sütünü artırıyor

Sindirimi kolaylaştırıyor

Vücuttaki zehirli maddeleri dışarıya atıyor

Böbrek taşlarını düşürüyor

Kaynatılıp limonla içilirse tıkanıklıkları açıyor, yüksek tansiyonu düşürüyor, vücuda kuvvet veriyor.

Kaynatılıp sirke ile birlikte saçlar yıkandığında saçların uzamasını sağlıyor ve kuvvetlendiriyor.

Kaynatılan maydanoz suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihapları önlüyor ve yanmayı geçiriyor.

Kaynatılıp suyu içilirse ve cilt bu suyla pansuman yapılırsa sivicelere iyi geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!