Masalcı amcalar

Güncelleme Tarihi:

Masalcı amcalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 00:00

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 1980’li yıllarda her akşam çocuklara yatma saatini hatırlatan Adile Naşit’in unutulmaz karakteri “Masalcı Teyze” projesinin bir benzerini hazırladı.

Haberin Devamı

Bu projeyle uykunun önemini çocuklara bu kez sanatçı Metin Akpınar ile basketbolcu İbrahim Kutluay anlatacak. RTÜK ve Televizyon Yayıncıları Derneği’nin (TVYD) işbirliğiyle hazırlanan “İyi Uykular Çocuklar” projesi bugün hayata geçiriliyor.

Tele uyku hatırlatacak

Projede, Akıllı İşaretler Sembol Sistemi’nin logosu Tele’nin, ekran başındaki çocuklara uyumalarını hatırlattığı üç canlandırma (çizgi animasyon), tüm kanallarda 21.30’dan itibaren bant reklam formunda ve sessiz olarak ekrana gelecek. Kanalların günlük yayın akışını kesmeden ekrana getirecekleri bantta, “İyi uykular çocuklar”, “Haydi çocuklar uykuya” ve “Bugünlük televizyon yeter, bütün çocuklara iyi geceler” yazıları belirecek.

Uykunun önemi filmleri

Proje kapsamında üç canlandırmanın yanı sıra uykunun çocuklar için önemini anlatan dört spot film hazırlandı. Filmlerde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem anne-babalara, sanatçı Metin Akpınar ile basketbolcu İbrahim Kutluay çocuklara sesleniyor. Filmlerde uykunun önemi ve yararları anlatılıyor, “Çocuklar uyurken büyür” mesajı vurgulanıyor.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!