Marinada klasik müzikle günbatımı

Güncelleme Tarihi:

Marinada klasik müzikle günbatımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 22:08

”Dünyada bir marinada gerçekleştirilen tek klasik müzik festivali” olan D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali 9 Temmuz’da başlıyor. Festivalin tüm konser gelirleri, Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak.

Haberin Devamı

9,10 ve 12,13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek  D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin bu yılki ana teması ‘Romantizmden Modernizme’. 2009 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) üyeliği kabul edilen ve sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği festivalin açılış konseri ünlü çellistlerden Mischa Maisky solistliğinde, Moskova Tchaikovsky Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek. Academy of St Martin in the Fields, usta kemancı Julian Rachlin ile ilk kez Bodrum’da sahne alırken, kapanış konserini ise Fazıl Say solistliğinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası verecek.
İKİ DÜNYA DEVİ AYNI SAHNEDE
Günbatımı ve gece konserleriyle klasik müzik tutkunlarını ağırlayacak festivalin ilk günü dünyaca ünlü bir sanatçı ve orkestrayı bir araya getirecek. Moskova Tchaikovsky Senfoni Orkestrası ile sahne alacak olan ünlü çellist Mischa Maisky, orkestranın Sanat Yönetmeni ve Daimi Şefi Vladimir Fedoseyev yönetiminde çello edebiyatının en seçkin eserlerini seslendirecek.
İngilizlerin ünlü Academy of St Martin in the Fields orkestrası, usta kemancı Julian Rachlin solistliğinde ilk kez Bodrum’da müzikseverlerle buluşacak. Başarılarını 50 yıldır hep daha yukarıya taşımayı başaran orkestra, 13 yaşındayken “ Viyana Filarmoni ile konser veren en genç keman sanatçısı” unvanını kazanan Julian Rachlin ile festivalin ikinci gününde unutulmaz bir konsere imza atacak.
LISZT VE MAHLER ANISINA
Macar besteci Liszt, doğumunun 200’ncü yılında festivalde anılıyor. “Liszt yorumcusu” olarak ünlenen Piyano Profesörü ödüllü piyanist Endre Hegedüs, Macarların karizmatik şefleri Ferenc Gabor yönetiminde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Liszt’in 1 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Macar Devlet Operası Sanatçısı Dramatik Soprano Tünde Szaboki de festivalin üçüncü gecesinde Lied kavramının yaratıcısı Liszt’in Lied’leri ile sahnede olacak. Henüz öğrenciyken Metropolitan ve La Scala’da sahneye çıkabilen ilk Türk olan basbariton Burak Bilgili de gecede yer alarak, ölümünün 100’ncü yılında Mahler’in  Lied’lerini yorumlayacak.
FAZIL SAY VE BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ
Festivalin kapanış konserinde Fazıl Say yepyeni bestelerini şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde izleyicilerin beğenisine sunacak. Orkestra, Fazıl Say’ın Trompet Konçertosu’nu Gabor Boldoczki (trompet) solistliğinde seslendirirken; Fazıl Say ve Gabor Boldoczki, Shostokovich’in piyano ve trompet konçertosunu birlikte çalacaklar. Fazıl Say’ın İstanbul Senfonisi adlı bestesinde ise, Burcu Karadağ (ney),  Hakan Güngör (kanun) ve Aykut Köselerli (ritm) solist olarak yer alacaklar.
GÜNE MÜZİKAL VEDA
”Dünyada bir marinada gerçekleştirilen tek klasik müzik festivali” olma özelliğine sahip olan festivalde, bu yıl da Günbatımı Konserleri ve Gece Konserleri olmak üzere toplamda 7 konser yer alacak. Günbatımı Konserleri festivalin ikinci, üçüncü ve son günlerinde saat 19.00’da marina içindeki anfitiyatroda ücretsiz olarak izlenebilecek.
Günbatımı Konserleri’nin ilki ise farklı yorumlarıyla dikkat çeken Rahşan Apay  (çello) ve besteci, şef ve piyanist S. Tuluğ Tırpan (piyano) tarafından verilirken, ikincisi ise yurt dışında elde ettiği başarılarıyla adlarından sıklıkla söz ettiren Borusan Kuartet tarafından yapılacak. Azeri piyanist Terane Abbaszade’nin piyanosuyla eşlik edeceği, uluslararası ödüllere sahip soprano Pervin Çakar ise Leyla Gencer anısına seslendireceği eserlerle özel bir kapanış konseri gerçekleştirecek.
KONSER GELİRLERİ TOHUM OTİZM VAKFI’NA
Bu yıl yedincisinin düzenleneceği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festival konserlerinin tüm geliri, Tohum Otizm Vakfı ile yapılan işbirliği kapsamında, Vakıf’ta öğrenim gören otizmi olan çocuklara eğitim materyali desteği sağlanması ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı için kullanılacak.
Festival biletlerini D-Marin Turgutreis Marina ve Oasis Alışveriş Merkezi’nde kurulan satış masalarından ve Biletix’den temin edebilir, ayrıca 0800 211 00 10 no’lu satış hattını arayarak biletlerinizi telefonla satın alabilirsiniz. Bilet fiyatları; tek gece 20 TL, kombine ise 70 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!