"Manolya Sokak"ta kesişen hayatlar

Güncelleme Tarihi:

Manolya Sokakta kesişen hayatlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2005 17:25

Genç yönetmen Ercan Durmuş'un imzasını taşıyan "Gece 11:45" adlı film, 13 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşuyor. Senaryosunu Burak Göral’ın yazdığı filmin başrollerinde Feridun Düzağaç, Yiğit Özşener ve Yelda Reynaud var. Filmin geçen ekim ayında düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "en iyi kurgu", "en iyi film müziği", "en iyi laboratuvar" dallarında ödüle aday gösterildiğini hatırlatalım.

Haberin Devamı

Nail Kırmızıgül, Yasemin Öztürk, Emin Gümüşkaya, Mehtap Bayri, İştar Gökseven, Nihat Odabaşı, İlkay Akdağlı, Tolga Durmuş ve Çağan Irmak filmde rol alan diğer oyuncular.

Bir kent hikayesi olan "Gece 11:45", gündelik yaşam içinde hep karşılaşılan, ama üzerinde pek fazla düşünülmeyen kişileri kahraman olarak seçmiş bir film. Çekimleri İstanbul’da gerçekleşen Gece 11:45’te, kent sokakları, parklar ve apartmanlar başlıca mekanlar olarak seçildi.

ÜÇ FARKLI YAŞAM ÖYKÜSÜ

Birbirinden apayrı yaşamlar süren Mehmet (Feridun Düzağaç), Zeynep (Yelda Reynaud) ve Okan (Yiğit Özşener)’ın kaderleri bir gece 11:45’te  aynı sokakta kesişir. Gazete sayfalarında gördüğümüzde belki de başlığından sonrasını okumayacağımız bu olay, bize büyük kent yaşamından üç ayrı öyküyü, kahramanlarının hayal kırıklıkları ve umutlarıyla anlatıyor. Popüler olanı değil, hayallerindekileri yazmak isteyen senaryo yazarı Okan’ın yaşadığı ikilem, sevdiği adam için kocasını terk ederek, yaşadığı şehirden kaçıp İstanbul’a gelen Zeynep’in hayalleri ve geçmişin acısını üzerinde taşıyan Mehmet’in yeni bir başlangıç özlemi, bir yaz gecesi Manolya Sokak’ta düğümlenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!