Makyajda yeni moda

Güncelleme Tarihi:

Makyajda yeni moda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 00:00

Geçtiğimiz birkaç sezon doğal makyaj modaydı. Pastel ve doğal renkler kullanarak, makyaj yapmamış gibi görünmeye çalışıyorduk. Şimdi yeni bir sezon geldi ve durum değişti. Sonbahar-kış sezonunun renkleri yaza göre çok daha iddialı. Mevsimin kasvetli ve karanlık günlerine inat, daha cesur ve canlı tonlar kullanılacak. Bu sezona kırmızı rujlarla, dumanlı gözler damgasını vuracak. İşte size iki ünlü makyözden, sonbahar ve kış makyajı tüyoları:

Dudaklar mutlaka kırmızı

Max Factor’ün moda makyaj uzmanı Pat McGrath’a göre, 2007-2008 Sonbahar-Kış makyajında kendine güven ve sofistike görünüm "abartılı" bir şekilde işleniyor. "Bugünkü modern kadının güçlü duruşu çarpıcı kırmızı dudaklar ve dumanlı gözlerle tamamlanıyor" diyor.

Sezon trendini uygulamak için, soluk bir cilt tonuna sahipseniz, daha canlı bir kırmızı ruj kullanın. Pembe/kırmızı tonlarında cildi olanlar ise daha soğuk kırmızı renkleri tercih edebilirler. 

Kahverengi ve kömür grisi gölgeler, siyah kalem ve maskarayla belirginleştiriliyor. 

Duygusal gözler, enerjik kırmızı dudaklarla dengeleniyor. 

Allıkla yanaklara ışıltı veriliyor.

Gençlere doğalrenkler yakışır

Makyaj yaparken önemli olan, bakımlı, düzgün ve güzel bir görünüme sahip olmak. Kişinin yaşına, giyimine, kişiliğine, yüz hatlarına, ten ve saç rengine göre makyaj yapması gerekir. Kusurlar kapatılıp daha güzel bir görünüme kavuşulurken, doğallıktan çok fazla uzaklaşılmamalı.

Makyaj yaparken bunları unutmayın:

á Özelikle gençler, daha doğal tonları seçmeli. Çok yoğun renklendirmelerden kaçınmalı.

á Yaş ilerledikçe yine makyajın fazlasından kaçınılmalıdır. Fazla makyaj yüzde maske görünümüne yol açabilir. Hatta zaman zaman daha yaşlı görünüme sebebiyet verir.

á Makyaj, diğer özelliklerle bütünlük içinde olmalı, kusurları kapatırken doğallıktan uzaklaşılmamalı.

Renginizi tipinize göre seçin

SARIŞINLAR: Daha çok açık ve doğal tonlarda makyaj yapmalılar. Gözlerde kemik rengi, açık pembe ve kahve tonları kullanılmalı. Dudaklar ve yanaklar pembe ve şeftali tonlarında renklendirilmeli.

KUMRALLAR: Gözlerinde bej, orta tonlarda kahve, dudaklarda ise pembe, kahve, mürdüm, açık tonlarda kırmızı kullanılmalı. Yanaklar pembe, kahveli pembe ve gül rengi tonlarında renklendirilmeli.

ESMERLER: Göz makyajında en çok gri, kahverengi gibi koyu renkler yakışır. Yanaklarda koyu kırmızı veya kahve tonlarında allıklar kullanılmalı. Mürdüm, karamel, kayısı ve kırmızı tonlarda koyu renk rujlarla makyaj tamamlanabilir.

KIZILLAR: Kemik rengi, yeşil, kızıl kahve ve taba gözler için en uygun renkler. Dudaklarda açık şeftali, açık kahve, kahve pembe, orta tonlarda çikolata, kahve renklerinde rujlar veya parlatıcılar kullanılmalı. Yanaklar orta tonlarda kahve, pembe kahve, kayısı tonlarında renklendirilmeli.

Dişilik için gözlere vurgu

Nivea Beaute’nin uluslararası makyaj danışmanı Mario De Luigi de sezonun ana trendinin, doğanın renkleriyle kadının saflığını ve gizemini ortaya çıkaran ürünler olduğunu söylüyor. Göz makyajıyla kadının ihtişamı ve dişiliği dikkat çekiyor. Koyu tenliler için açık ve pastel tonlarda rujlar öneriliyor. Dudakların doğal, saten gibi yumuşak ve pürüzsüz olmasının önemi vurgulanıyor. Açık tenlilerin ise karamel tonlarında rujları ve açık pembe, krem gibi sade renklerde ojeleri tercih etmeleri tavsiye ediliyor. Gözlerdeyse doğanın asıl renkleri, kahve, mavi ve yeşil tonları hakim. Modayı yakalamak için:

á Gözler, kahve tonlarından yeşile giden renk skalası kullanılarak belirginleştiriliyor.

á Maskarayla gözlere dolgunluk veriliyor.

á Kirpik diplerine uygulanan farla gözlere buğulu bir hava veriliyor.

á Karamel ve açık pembe tonlarında ruj sürülen dudaklarla kontrast oluşturuyor.

á Tırnaklarda da kırmızı, bordo gibi koyu renkler uygulanabiliyor.

Bir de not... Ten rengiyle uyumlu fondötenin ve fondötenden bir ton koyu pudranın seçimi çok önemli. Doğal renkte allıklarla vurgulanan elmacık kemikleri makyajı tamamlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!