Türkiye’de Suzan gibi çok kadın var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de Suzan gibi çok kadın var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 13:27

Ceyda Düvenci, Kanal D’nin sevilen dizisi “Babam ve Ailesi” adlı diziyle ekrana geliyor. Evlendikten 24 yıl sonra eşinin başka bir ailesi olduğunu öğrenen Suzan karakterini canlandıran oyuncu, Türkiye’de bu durumla karşılaşan çok kadın olduğunu söyledi. Rolüyle ilgili merak edilenleri anlatan Düvenci, özel hayatıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

* “Babam ve Ailesi”nin çekimleri nasıl gidiyor. Her şey yolunda mı?
- Her şey yolunda. Yönetmenimiz Nihat Durak benim 20 yıllık arkadaşım. Ben diziye başladıktan bir ay sonra dahil olabildim. Ama kısa sürede adapte oldum.

* Suzan nasıl bir karakter, biraz sizden dinleyelim mi?

- Seyircinin gördüğünden çok farklı bir şey yok. Ekranda nasıl görünüyorsa, öyle. Ben çok seviyorum Suzan’ı, yaralarını, acılarını, şiddetini ve hiddetini seviyorum. Çok genç yaşta aşık olmuş, eşine büyük bir aşkla bağlanmış, ömrünü ona adamış. Türkiye’de böyle çok kadın var. 24 yılın sonunda da çok tatsız bir sürprizle karşılaşıyor. Bunu da yaşayan çok kadın var diye düşünüyorum.

* Suzan bunu nasıl atlatıyor?

- Atlatamıyor, onun için de hırçınlık yapıyor. Hiçbir zaman atlatamayacak. Ama bu konuda ben Suzan’ı haklı buluyorum.

Türkiye’de Suzan gibi çok kadın var


HER ANLAMDA NETİM

* Gerçek hayatta siz de böyle bir durumla karşı karşıya kalsaydınız, Suzan gibi mi hareket ederdiniz?
- Suzan’la benim uzaktan yakından alakam yok. Ben asla böyle bir şeyi kabul edemem. Eşimin başka şehirde bir ailesi daha olduğunu duyduğumda tasımı tarağımı toplar giderim. Zaten hiçbir zaman oynadığım karakter için “ben olsaydım ne yapardım” diye düşünmedim. Aksine kendimden farklı bir karakter olduğu için çok ayrıştırarak bakıyorum.

* Hayatta her konuda böyle net düşüncelere mi sahipsiniz?

- Her anlamda netimdir. Hiç sevmem kriz anlarındaki uzatmaları. Ya hemen çözelim, çözemiyorsak da çaresine bakalım isterim. Çünkü hayat çok yoğun ve yeterince kısa.

Türkiye’de Suzan gibi çok kadın var


SUZAN NE
YAPARSA HAKLI

* Suzan eşini bırakıp, çekip gidecek mi peki?

- Suzan için her şey darmadağın oldu. İmrenilerek bakılan 24 yıllık bir evlilik varken bir öğreniyorsun ki, paralelde bambaşka bir hayat var. Aslında bir illüzyon yaşamışsın. Bir binanın çökmesi gibi bir durum. Şimdi o enkaz durumunda ne olur; Suzan gibi bir kadın sakin duramaz.

* Dizideki eşiniz Kemal bu duruma ne diyor peki?

- Kemal’in Suzan’la ilgilendiğini düşünmüyorum. Onun derdi oğlu Mert’i kurtarmak. Şimdi ise Nilgün ile yaşayamadığı hayatı nasıl toparlayacağını düşünüyor.

* Suzan için de bu durum çok zor olsa gerek...

- Suzan’ı sinirlendiren en büyük şeylerden bir tanesi bu. Suzan’ın elinden tutup çeken, “Gel her şeyin üstesinden birlikte gelelim” diyen adam artık yok. O yüzden Suzan ne yaparsa haklıdır.

* Suzan’ın çocuklarla arası nasıl?

- Çocuklarına düşkün bir anne. Ama ihtiraslı bir kadın. O ihtirasları yüzünden gözü çocuklarını görmeyebiliyor.

* İki kadın arasında çatışma olacak mı?

- Yapı olarak Nilgün çok kavgacı ve savaşacak bir kadın olarak gözükmese de Suzan, Nilgün’ün sabrını zorlayacak. Bu yüzden de aralarında çatışma çıkacak.

Türkiye’de Suzan gibi çok kadın var


“BİNBİR GECE”DE OYUNCULUĞUMU İSPATLADIM

* Sosyal medyada size nasıl tepkiler geliyor?
- Çok güzel telefonlar alıyorum. Kötü kadın oynama fikri beni ürkütüyordu. Yüzüme yakıştıramıyorlardı. Halbuki ben oyuncuyum. Sosyal medyada yazanlar ve arkadaşlarım Suzan karakterini haklı buluyor. Bir yandan performansımla ilgili çok güzel telefonlar alıyorum. Bu sefer daha motive oluyorum.

* Kötü kadın oynamak bir oyuncuyu mesleki anlamda besliyor değil mi?

- Ben böyle düşünmüyorum. “Binbir Gece” dizisinde oynadığım Bennu karakteri kötü biri değildi ama oyuncu olarak çok keyif aldığım bir işti ve oyunculuğumun dönüm noktasıydı. Oyuncu olduğumu ispatladığım bir yerdi. Bennu kötü kadın değildi. İyi veya kötü rol olup olmadığı hiç önemli değil. İyi olan birçok karakter de keyifle oynanır.

* Televizyonda dram mı komedi mi daha çok hoşunuza gidiyor?

- Oyuncu olarak tabii ki komediyi tercih ederim. Dramda her bölüm ağlamaktan migren atakları yaşıyorum. Çünkü ben gerçekten ağlıyorum.

* Dizide genç oyuncular ağırlıkta. Onları başarılı buluyor musunuz?

- Çok mutluyum, onların sahneleri çoğalsın ve ben onları izleyeyim istiyorum. Sercan’ı (Badur) çok beğeniyorum. Caner (Şahin) zaten diziye imzasını attı, ilk bölümden itibaren seyircinin dikkatini çekti. Setteki kızlara da bayılıyorum.

Haberin Devamı

Türkiye’de Suzan gibi çok kadın var

 

Haberin Devamı

BÜLENT İLE ÇOK EĞLENİYORUZ

* Bülent İnal ile 20 yıllık arkadaşlığınız var. Peki ya sette buluşmak nasıl?
- Çok iyiyiz, çok eğleniyoruz. 20 sene önce toyduk ama şu anda bakışarak bile anlaşabiliyoruz. Paslaşmamız daha keyifli oluyor. Belli bir süre sonra Bülent’le sahnemiz olmayacak. Artık mesajlaşırız!

Türkiye’de Suzan gibi çok kadın var

 

BİR ÇOCUK İSTİYORUZ

* Amerika’da bir ameliyat oldun. Bu tekrar anne olabilmek için miydi?
- Tamamen bebek için ameliyat oldum. Servikal yetmezliğim var. Bu durum Türkiye’de ve dünyada birçok kadında var. Servikal yetmezliği aslında bir organ eksikliği. Rahim ağzı ya da tıbbi adıyla serviks, rahimin dış dünya ile bağlantısını sağlar. Rahim ağzı kasları bende doğuştan yok. Bu yüzden tedavi olmaya gittim.

* Bundan sonraki süreçte neler olacak?

- Allah nasip ederse bir çocuk istiyoruz. Tüp bebek de yapılabiliyor. Doğumu, bu operasyonu bilen bir doğum doktorunun yapması gerekiyor.

* Kızınız Melisa nasıl?
- Melisa iyi. Bizim onunla olan yolculuğumuz bir ömür boyu. Hedefimiz kızımın sağlıklı şekilde; kaslarının, kemik yapısının herhangi ameliyat müdahalesine kalmadan büyümesi.

* Eşiniz Bülent Şakrak da bu konuda sizin en büyük destekçilerinizden.
- Evet, Melisa’yla çok iyi anlaşıyorlar. Benim için büyük bir şans. Hayat da böyle bir şey zaten. Allah sana zorluklar veriyor, yanında da şanslar da sunuyor.

 

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!