'Sonradan görmeler için liste'

Güncelleme Tarihi:

Sonradan görmeler için liste
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 17:29

‘Kıroyum ama para bende’ diyenlere özel yılbaşı hediye listesi. İzzet Çapa yazdı.

Haberin Devamı

Kazandıkları parayı milletin gözüne sokmaktan zevk alan zenginlerimiz hediye seçmekte zorlanıyorsa buyursunlar buradan yaksınlar...

Sonradan görmeler için liste

- Prestige HD Supreme Rose Edition Televizyon:  Bu 3 boyutlu görüntü bile veremeyen televizyonun kenarları elle dikilmiş timsah derisiyle kaplı. “Krokodil rüyası” yetmiyormuş gibi ekranın 28 kilo kırmızı altından yapılmış çerçevesi 72 adet 1’er karatlık pırlantayla bezenmiş. Ağa kızı gibi süslü televizyonun fiyatı ise 2,3 milyon dolar! Bunu alacak “yurdum kırosu” koca cihazı sırtlayıp dolaşmazsa benim adım da İzzet değil!

Sonradan görmeler için liste

Haberin Devamı

- History Supreme Yatı: Adı açıklanmayan Malezyalı bir işadamına ait bu yattan sizde de olsun isterseniz, 4,8 milyar dolar bayılmanız gerekiyor! History Supreme’in yapımında tam 100 bin kilogram som altın kullanılmış. İçinin dekorasyonuna gelince, dinozor kemiklerinden
tutun da meteor parçalarına kadar pek çok egzantrik malzeme varmış. Herhalde batarken bırakın fareleri “cebi yanan” kıro da asla bu
tekneyi terk etmez.

Sonradan görmeler için liste

- Pırlanta Kaplı Mercedes SL 600: Suudi Prensi Al Waleed’inki gibi baştan aşağı her tarafı pırlantayla kaplı bir Mercedes isteyen kıro var mı? Eğer isterseniz 48 milyon dolara aynısından yaptırmanız mümkünmüş! Üstelik arzu ederseniz “esnaf akıllı” Prens gibi arabanıza her dokunandan 1000 dolar “avanta” alabilirsiniz. Haydi yine iyisiniz, Mercedes’inize 48 bin kişi dokunsa arabanın masrafı çıktı!

Sonradan görmeler için liste

- Levi’s Spin Jean: Modern sanatın önemli isimlerinden Damien Hirst’ün 2009 yılında Levi’s için “boyadığı” 8 adet jean pantolona sahip olmak için hâlâ millet birbirini yiyormuş. Haydi durmayın koşun baba parası yiyen gençler! Verin 27 bin doları, kotu poponuza geçirip dönün şaklabana!

Haberin Devamı

Sonradan görmeler için liste

- Altın Tuvalet Kağıdı: Avustralya’daki bir firmanın ürettiği 28 ayar altından yapılmış tuvalet kağıdı 1.4 milyon dolara satılıyor. Fakat 2013 yılından beri eskilerin deyimiyle bu “hela kağıdını” alan olmamış. Kim bilir belki bu sene “Gözün g*tüme” diyen bizim “hırtolardan” biri altını altınla silmeye karar verir.

Sonradan görmeler için liste

- Jacob&Co. Billionaire Saat: 18 milyon dolar fiyat biçilen bu “tourbillon özellikli” (ne demekse) saatin üzeri toplam 260 karatlık pırlantalarla süslüymüş. Bu kadar parayı saate bayılan sonradan görme zamanı durdurmak isterse hiç şaşırmayalım.

Haberin Devamı

Sonradan görmeler için liste

- Mücevher “kılıklı” Hermes Birkin Çanta: Bizimkilerin çakmalarına bile binlerce dolar verdikleri Hermes’in Birkin model çantasının bu versiyonu gerçekten dudak uçuklatan cinsten. Tanesi 1.9 milyon dolar olan ve sadece 4 adet üretilen “özel” Birkin’lerde deri yerine altın kullanılmış ve tabii her bir yanları pırlantalarla bezenmiş. Bizim “cemiyet” güzelleri Kapalıçarşı’ya gidip bu Birkin’lerin de çakmalarını yaptırırsa şaşırmamak lazım!

Sonradan görmeler için liste

- Huia Kuşu Tüyü: Soyu tükenmiş Huia kuşunun tek bir tüyü müzayedelerde 10 bin dolara satılıyormuş. Zamanında kıymeti bilinseydi, elalem tüyünün peşine düşmez orijinalini korurdu.

Haberin Devamı

- Amour Amour Tasma: “Köpeğimin benden neyi eksik” diyen kırolar için Amour Amour firması hızır gibi yetişmiş! Markanın satışa çıkardığı platin ve timsah derisinden yapılmış tasma 3,2 milyon dolara alıcı bekliyormuş. Üzerineyse 7 karatlık bir tektaşın yanında 1600 adet toplamı 52 karat eden pırlanta yerleştirilmiş. Görgüsüz “leydilerin” şanslı köpeklerine müjdeler olsun!

Sonradan görmeler için liste

- Antilla Mumbai: Hindistan’ın bu en büyük şehrinin orta yerindeki residence’ı andıran koca bina aslında tek başına müstakil bir ev... 600 kişilik personelin de evle birlikte “satıldığı” Antilia’nın fiyatı sadece 2 milyar dolarcık. Bizim kart zamparalar alt katta metreslerini, üst katta hanımlarını oturturlarsa, hatunlar bir ömür boyu birbirleriyle karşılaşmazlar!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!